Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Královéhradecku

Zloděj si vyhlédl autorádio  

Ve středu (14. 7. 2010) královéhradečtí policisté zadokumentovali celkem 50 přestupků a 7 nově spáchaných trestných činů. Vedle majetkové trestné činnosti obsadily přestupky v dopravě přední místa v policejních statistikách. Mezi nejčastější prohřešky některých neukázněných řidičů patřilo nerespektování dopravních značení, špatný technický stav provozovaných vozidel, jízda bez dokladů či rozsvícených světel. Muži zákona uvedené přestupky vyřešili blokovou pokutou na místě. Policisté územního odboru Hradec Králové vyšetřovali trestnou činnost převážně majetkového charakteru, mezi kterou se zařadily čtyři drobné krádeže zboží v obchodech. Na okraji zájmu policistů nezůstaly ani čtyři oznámení o narušení občanského soužití. Skupina dopravních nehod během dne vyšetřovala pouze dvě oznámené havárie, při kterých nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda způsobená nehodami přesáhla 50.000 korun.
 
V osm hodin ráno se královéhradečtí policisté zabývali případem vloupání do osobního vozidla, ke kterému došlo v obci Lochenice. Majitel poškozeného auta policistům vypověděl, že uplynulý den své vozidlo odstavil u garáže. Auto řádně zabezpečil a odešel domů. Následující ráno se k vozidlu vrátil a hned si všiml pootevřených dveří. Následnou kontrolou kabiny muž zjistil, že na palubní desce chybí autorádio. Strážci zákona místo činu řádně zadokumentovali a zjistili, že zloději se podařilo odemknout celé vozidlo a cestu k vyhlédnutému autorádiu měl volnou. Okradený motorista vyčíslil způsobenou škodu na 1.000 korun. Policisté událost vyšetřují jako přestupek proti majetku, za který zloději ve správním řízení hrozí pokuta až 15.000 korun.
 
Hodinu po poledni se na policisty obrátila mladá žena s případem poškození okénka jejího vozidla. K události paní vypověděla, že před polednem vozidlo odstavila na parkovišti u koupaliště v Malšově Lhotě. Auto před odchodem řádně zabezpečila a odešla se osvěžit do nedalekého rybníku. Po několika hodinách se žena na parkoviště vrátila, kde jí však čekalo nemilé překvapení ve formě rozbitého okénka u spolujezdce. Z kabiny se naštěstí nic neztratilo a policisté na místě provedli řádné ohledání. Majitelka vozidla nebyla schopná vyčíslit výši způsobené škody, a proto byla ponechána odbornému vyjádření. Muži zákona případ v současné době šetří jako přestupek proti majetku, za který hrozí ve správním řízení až patnáctitisícová pokuta.
 
Až dva roky za mřížemi může strávit neznámý zloděj, který kolem poledne v Gayerových kasárnách v Hradci Králové využil příležitosti a pootevřeným okénkem odstaveného osobního vozidla ukradl peněženku a pánskou ledvinku. Okradený muž policistům vypověděl, že na místo přijel krátce před polednem. Vozidlo odstavil, ale před odchodem zapomněl zavřít obě okénka u předních dveří. Vhodné příležitosti využil neznámý lapka a pootevřeným okénkem se dostal až k odloženému batohu na místě spolujezdce. Ze zavazadla následně ukradl peněženku s platební kartou, mobilní telefon a ledvinku s finanční hotovostí. Okradený motorista vyčíslil způsobenou škodu, která přesáhla 14.0000 korun. Muži zákona případ řádně zadokumentovali a v současné době ho šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
por. Marta Trávníčková
15. července 2010

vytisknout  e-mailem