Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hudební festival

Probíhal od 2. do 5. července 2011 na hradeckém letišti  

Večírkem pro nedočkavé byl v sobotu 2. července 2011 v 14:00 hodin odstartován sedmnáctý ročník hudebního festivalu pod názvem „Rock for People“.

Od 2. do 5. července 2011 festival navštívilo zhruba 41 tisíc našich i zahraničních příznivců.
V průběhu konání festivalu policisté přijali oznámení o ztrátě dokladu, ohlášení o škodní události a dále šetřili dva přestupky majetkového charakteru. Zadrželi jednoho řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho pod vlivem drog. Oba řidiči se dopustili přestupku. Také řešili dva přestupky proti veřejnému pořádku a jeden přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

První festivalové dopoledne (2. července 2011) se stalo osudným dvaadvacetiletému muži z Chrudimska. Kolem poledne jeho vůz Seat Ibiza v ulici Jana Černého zastavila policejní hlídka. Řidiči bylo dechovou zkouškou naměřeno 0,30 promile alkoholu. Svůj vůz musel na místě nechat a ještě k tomu přišel o řidičský průkaz. Řidič se při podání vysvětlení na policii doznal, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Policisté přestupek oznámili na správní orgán hradeckého magistrátu. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích mu může správní orgán uložit pokutu od 10 do 20 tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.
Téhož dne krátce po druhé hodině odpoledne nahlásila policistům jednadvacetiletá žena z Náchodska ztrátu občanského průkazu. Mužům zákona nebyla schopna uvést, kde doklad ztratila.

První festivalovou noc (2. července 2011) přistihli policisté osmadvacetiletého řidiče z Hradce Králové při řízení osobního vozidla Škoda Favorit pod vlivem drog. Policisté při dechové zkoušce nenaměřili alkohol. Jelikož měl řidič rozšířené zornice a z vozidla byl cítit zápach po konopí, policisté u řidiče provedli další zkoušku, a to přístrojem Drugwipe, ke zjištění, zda není pod vlivem návykové nebo psychotropní látky. Test skončil s pozitivním výsledkem na látku cannabis a amfetamin. Řidič se odmítl podrobit odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Následně pak spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích přestupek oznámili na správní orgán hradeckého magistrátu města k projednání. Ve správním řízení za nejpřísněji postižitelný přestupek hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho do dvou let.

Druhý den (3. července 2011) festival probíhal v klidu. Policisté nepřijali žádné oznámení o spáchání nějakého protiprávního jednání.

Třetí festivalový den (4. července 2011) hned kolem půl deváté ráno policisté přijali oznámení o krádeži mobilního telefonu. Podle poškozeného mu zřejmě, když spal ve svém vozidle Ford Transit, někdo mobilní telefon vzal. Případ policisté zadokumentovali jako podezření ze spáchání přestupku proti majetku. Zhruba po dvou hodinách se opětovně dostavil na policii k doplnění podání vysvětlení. Policistům uvedl, že k němu přišel neznámý muž a mobilní telefon mu vrátil.

Přímo v areálu letiště, kde se festival koná, ještě téhož dne krátce po půl deváté večer dvacetiletý mladík z Třebíče v silně podnapilém stavu budil veřejné pohoršení svým hlasitým projevem a opilostí. Policisté muže zajistili. Vzhledem k jeho velmi vysoké podnapilosti nebyl schopen provést ani dechovou zkoušku. Jelikož byla důvodná obava o jeho život a zdraví,  byl policisty převezen na protialkoholní záchytnou stanici do Pardubic. Za přestupek proti veřejnému pořádku policisté muži uložili tisícikorunovou pokutu.

Poslední festivalový den (5. července 2011) kolem desáté hodiny dopoledne policisté přijali oznámení o krádeži tašky. Jednadvacetiletému cizinci neznámý zloděj odcizil tašku s doklady a mobilním telefonem přímo v areálu letiště. Poškozený škodu odhadl na 2.500 korun. Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku. Pokud by se policistům podařilo pachatele dopadnout, hrozila by mu ve správním řízení pokuta do 15 tisíc korun.
Téhož dne kolem před půl třetí odpoledne policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici do Pardubic silně podnapilého muže. Osmadvacetiletý muž pod vlivem alkoholu přímo v areálu letiště ohrožoval svůj život. Policisté využili svého oprávnění a muže zajistili. Muž nadýchal 2,90 promile. Muži zákona poté muže z České Lípy převezli na záchytnou stanici. Svým jednáním se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku.
Přibližně ve stejný čas (kolem půl třetí odpoledne) nahlásila na policii jednadvacetiletá žena ze Šumperka poškození laku na svém vozidle Audi A3. Vůz zaparkovaný přímo na parkovišti v areálu letiště majitelce někdo poškrábal. Majitelka škodu neuvedla. Policisté případ evidují jako škodní událost.

Dnes 6. července 2011 kolem půl desáté dopoledne byl při rozjezdu návštěvníků festivalu policejní hlídkou kontrolován třicetiletý řidič osobního motorového vozidla Peugeot z Náchodska. Policisté provedenou dechovou zkouškou řidiči naměřili 1,20 promile alkoholu v dechu. Řidič byl poté převezen k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Muži zákona řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Muž se svým jednáním se dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Anna Pešavová - 6. července 2011 (15:22)

 

vytisknout  e-mailem