Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní vrtulník dohlížel na řidiče

Na silničním tahu mezi Hradcem Králové a Jičínem  

Letecký dohled - foto č. 3
Policejní vrtulník a tři hlídky dnes 11. března 2011 dopoledne dohlížely na motoristy na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové a Jičínem.

Kromě dvou pevných a jedné pojízdné hlídky provoz na silnici první třídy číslo 35 sledoval z výšky vrtulník vybavený kamerou, z něhož obraz ihned putoval k pozemní hlídce. Ta následně hříšníky zastavovala. Letecký dohled byl zaměřen na sledování řidičů, kteří porušují zákaz předjíždění. Dění na silnici kontroloval vrtulník z výšky 200 až 600 metrů. V helikoptéře byla k dispozici tak silná kamera, že se daly z monitoru přečíst registrační značky automobilů.

Během dvouhodinového leteckého dohledu se podařilo z vrtulníku odhalit pět přestupků. Všechny přestupky policisté na místě vyřešili pokutou od dvouset  do pětiset korun. Nejzávažnějšího přestupku se dopustil třiatřicetiletý řidič z Jičína, který předjížděl přes dvě plné (podélné) čáry. Na místě dostal pětisetkorunovou pokutu. Pokutu ve stejné výši obdržel neukázněný řidič (osmatřicetiletý cizinec), který s autem Opel předjížděl přes plnou čáru. Další dva hříšníci předjížděli v místě, kde jsou vyznačeny šikmé rovnoběžné čáry. Poslední přestupce nepředložil policistům doklad o povinném pojištění vozidla.

Sledovanou silnici policie nevybrala náhodou. Jedná se totiž o úsek častých dopravních nehod s tragickými následky. Za loňský rok (2010) zde došlo ke třem smrtelným nehodám. Předloni (2009) jich policisté vyšetřovali šest.

nprap. Anna Pešavová - 11. března 2011
foto Policie ČR 

Odkazy do noveho okna

Letecký dohled - foto č. 1

Letecký dohled - foto č. 1 

Detailní náhled

Letecký dohled - foto č. 2

Letecký dohled - foto č. 2 

Detailní náhled

Letecký dohled - foto č. 3

Letecký dohled - foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem