Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Agresor z Olomouce dopaden

OLOMOUC - Na vazbě skončil 30letý muž z Olomouce, který od května letošního roku vulgárně a fyzicky útočil na ženy na různých místech v Olomouci. 

Kriminalisté územního odboru Olomouc zahájili jeho trestní stíhání ve středu 18. září. Obviněný je ze spáchání zločinu ublížení na zdraví a přečinů ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.

Muž si vybíral náhodné kolemjdoucí ženy různého věku, na které vulgárně pokřikoval a slovně jim vyhrožoval ublížením na zdraví. Když je míjel, neváhal do nich strčit rukama popřípadě celým svým tělem. V několika případech poškozené upadly na zem. Jedna žena dokonce utrpěla při pádu zranění, se kterým skončila hospitalizovaná v nemocnici.

Policisté se případem intenzivně zabývali. Během procesních úkonů shromáždili veškeré důkazní prostředky a vyslechli víc jak desítku poškozených. Ihned po zahájení trestního stíhání podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání tak probíhá vazebně.

Obviněnému nyní hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

por. Mgr. Ivana Skoupilová
20. září 2024

vytisknout  e-mailem