Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Propadnutí střechy nástupní stanice lanovky

TRUTNOVSKO - Ve Špindlerově Mlýně zasahují záchranáři. 

AKTUALIZACE - 13. 3. 2015, 9:55
Trutnovští kriminalisté ve věci propadlé pochozí střechy v nástupní stanici lanovky na Pláně zahájili úkony v trestním řízení pro zatím blíže nespecifikovaný trestný čin. Mimo jiné přichází v úvahu i obecné ohrožení z nedbalosti. V areálu se totiž nacházelo velké množství lidí, z nichž jen shodou šťastných okolností nebyl nikdo zraněn.
Pracovníci z prostor pod nástupní plochou zaznamenali totiž určité anomálie, které avizovaly, že se děje něco nestandartního. Stihli tedy včas zareagovat a vykázat všechny návštěvníky do bezpečí. 
Kriminalisté pořizují potřebnou dokumentaci, budou samozřejmě i nadále vyslýchat svědky i pracovníky skiareálu. Kromě toho si vyžádají kompletní stavební dokumentaci a budou čekat i na odborné závěry statika.
Škoda, která zřícením pochozí nástupní plochy, i vzhledem k tomu, že došlo k poškození přilehlých staveb, ještě není v tuto chvíli vyčíslena. 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
______________________________________________________________________________

Před 12 hodinou se zatím z dosud nezjištěných příčin propadlo nástupiště na dolní stanici čtyřsedačkové lanové dráhy ve skiareálu ve Špindlerově Mlýně. Objekt je nestabilní a dále praská.

Policisté zajistili místo události a poskytují součinnost záchranářům, kteří pátrají po případných osobách, které by se v daném prostoru ještě mohly nacházet. Z tohoto důvodu byli na místo povoláni kynologové se psi speciálně vycvičenými na vyhledávání osob. Podle zatím dostupných informací obsluha lanovky a zaměstnanci skiareálu stihli zareagovat a návštěvníky vykázali do bezpečí. 

Na místo také dorazila výjezdová skupina trutnovských kriminalistů, kteří událost řádně zadokumentují a až bude místo důkladně ohledáno a zajištěno, budou příčinu propadnutí střechy prověřovat.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 12.3.2015, 15:00  

vytisknout  e-mailem