Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Besedy nejen o rizicích virtuální komunikace

HRADECKO – Různí žáci, různá témata  

V průběhu úterý a středy (25. a 26. října 2011) navštívily tři skupiny žáků Základních škol Preventivně informační centrum hradecké policie.
V úterý na policii zavítali žáci dvou čtvrtých tříd Základní školy Štefcova z Hradce Králové. Na základě dohody se školní metodičkou prevence bylo na pořadu téma rizik virtuální komunikace. Téměř padesát žáků si při dvou přednáškách vyslechlo důležité informace o tom jak bezpečně komunikovat skrze sociální sítě, chaty, e-maily, či mobilní telefony. Policista hovořil zejména o riziku jménem kyberšikana a kybergrooming.

Ve středu se policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové v centru setkal s klienty Domu dětí a mládeže Chlumec nad Cidlinou. S dětmi ve věku 6 až 14 let policista hovořil na různá témata. S dětmi policista pohovořil o Policii České republiky, bezpečném chování v okolí vozovek, či ve virtuálním světě s důležitými radami jak předejít tomu, aby došlo k nějaké nemilé situaci.

V průběhu přednášek žáci zhlédli některé ukázky z policejní videogalerie, multimediální prezentaci, nebo hranou ukázku kontaktu s cizím člověkem. Děti si v centru se zájmem a s patřičným komentářem policisty prohlédly výstavky ukázky nebezpečných předmětů, či možnosti různých forem reflexních prvků.

Více informací o prevenci v dopravě naleznete zde: www.ibesip.cz

Více informací ke spolupráci Policie České republiky naleznete zde:

Projekt „E-bezpečí“
Projekt „Seznam se bezpečně“

Partner královéhradecké policie ve tvorbě informačních materiálů k rizikům virtuální komunikace je Krajský úřad královéhradeckého kraje.

Čtěte také:
Preventivní přednáška pro žáky sedmých tříd – článek z preventivní akce na Trutnovsku
Kroužek malých záchranářů navštívil psovody - článek z preventivní akce na Královéhradecku
Mateřská škola Albertova - článek z preventivní akce na Královéhradecku

nprap. Jan Čížkovský
26. října 2011
Foto PČR
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem