Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Čtyři a půl kila kokainu z Kolumbie

Na základě rizikové analýzy od kriminalistů Národní protidrogové centrály zadrželi celníci na Letišti Václava Havla muže, který měl v zavazadle čtyři balíčky kokainu o celkové hmotnosti přes čtyři a půl kila. 

Koncem minulého týdne přiletěl z Frankfurtu nad Mohanem cizinec, který cestoval z Medellínu v Kolumbii přes Bogotu a Německo až do Prahy. Na letišti Václava Havla ho na základě vytipování kriminalistů Národní protidrogové centrály zkontrolovali celníci. V jeho cestovní tašce našli, ukryté mezi dalšími věcmi, čtyři kvádry s neznámou slisovanou látkou. Předběžná chemická analýza potvrdila, že se jedná o kokain. Celková hmotnost byla 4,647 gramů včetně obalů. Drogy byly předány Kriminalistickému ústavu v Praze k dalším expertízám. Zda byly určený pro český trh, je předmětem vyšetřování.

Kriminalisté Národní protidrogové centrály zahájili trestní stíhání, soud rozhodl o umístění obviněného do vazební věznice Praha Pankrác. Vzhledem k množství drog, které měl u sebe, a spolupráci s organizovanou skupinou působící ve více státech, mu hrozí až nejvyšší právní kvalifikace pro zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dle § 283 odst. 1, odst. 3 písm. c, odst. 4 písm. c) trestního zákoníku, tedy 10 – 18 let vězení.

2. května 2024
kpt. Lucie Šmoldasová
tisková mluvčí NPC SKPV PČR

kpt. Martina Kaňková, Sekce pátrání, tisková mluvčí GŘC

vytisknout  e-mailem