Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cyklista nadýchal přes 2 promile

RYCHNOVSKO - Alkohol a bicykl není šťastná kombinace. 

Cyklistická sezóna je tady. Dopravní policisté začínají dokumentovat události se společnými jmenovateli - cyklisté a alkohol.

Na oznámení záchranářů vyjížděla hlídka ze Skupiny dopravních nehod včera v 20:00 k havárii cyklisty. Jednašedesátiletý muž směřoval od Křivic k Přepychám. Na přímém úseku ho dle jeho vyjádření předjíždělo blíže neupřesné vozidlo, kterého se lekl a spadl na zem. S lehkým zraněním ho záchranáři převezli do rychnovské nemocnice. Muži zákona u cyklisty naměřili 2,09 promile alkoholu v dechu.



Dopravní nehodu, ve které rovněž figurovalo jízdní kolo a zejména alkohol, šetřili dopravní policisté i o týden dříve v Potštejně. Dne 17. dubna v 22:40 vedl čtyřiadvacetiletý mladík svůj bycikl po chodníku v obci a směřoval na Záměl. Dle jeho tvrzení na jedné křižovatce při přecházení místní komunikace došlo ke střetu chodce s dosud nezjištěným motorovým vozidlem. To z místa dopravní nehody ujelo. Zraněného mladíka záchranáři převezli do rychnovské nemocnice k ošetření. Policisté u něj naměřili 1,73 promile alkoholu v dechu. 

por. Mgr. Alena Kacálková
25. dubna 2014
 

vytisknout  e-mailem