Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dívka vyběhla z řady zaparkovaných vozidel přímo pod auto

KRÁLOVÉHRADECKO - Apelujeme na rodiče: poučte své děti!! 

Dne 3. 2. 2014 v 15:25 došlo v ulici Spořilovská v Hradci Králové ke střetu nezletilé chodkyně s osobním vozidlem. Dívenka (10,5 let), přecházející komunikaci mimo přechod pro chodce, vstoupila do vozovky v místě mezi kolonou zaparkovaných vozidel a řádně se přitom zřejmě nerozhlédla. Vyběhla tak do jízdní dráhy řidiči projíždějícího vozidla zn. Škoda Octavia, se kterým se střetla. Dívka utrpěla naštěstí  pouze lehké zranění, se kterým byla převezena na ošetření do nemocnice. Alkohol policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou.

Bohužel, tento případ není zdaleka první, jenž museli naši policisté v posledních měsícíh řešit. Jen loni v listopadu vyšetřovali dopravní policisté na Hradecku tři obdobné nehody za účasti dítěte (více o nehodách ZDE).

Opětovně proto apelujeme především na rodiče, aby své děti nezapomínali opakovaně poučovat, jak se mají chovat, pokud se ocitnou na ulici bez jejich doprovodu! Jak se chovat v silničním provozu a co učit dítě v jakém věku by se měli totiž dozvídat od nás dospělých. Množství přednášek realizovala a realizuje i Policie ČR nebo Besip. Právě Besip o této problematice aktuálně informuje také na svých webových stránkách (více na: Dítě ve městě - chodec, Bezpečnost dítěte v dopravě apod.).

V roce 2013 šetřili policisté na Královéhradecku celkem 41 nehod za účasti chodců. Chodci zavinili z celkového počtu 11 nehod, celkem 6 chodců bylo usmrceno, 7 utrpělo těžké a 22 lehké zranění.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 4. února 2014 ve 14:40
 

vytisknout  e-mailem