Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dodržování rychlostních limitů

Policisté odhalili více než 1400 porušení zákona. 

V pondělí proběhla v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a minimalizovat jejich následky na území celé republiky dopravně bezpečnostní akce.

 

dba.jpeg

Tato dopravně bezpečnostní akce byla především zaměřena na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy. Do akce byly nasazeny stovky dopravních policistů, kteří k měření rychlosti využívali jak pohyblivé radary umístěné ve služebních vozidlech, tak i stacionární radary na vytipovaných stanovištích. Během akce se policisté rovněž zaměřili na kontrolu dodržování ostatních ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.
Celkem bylo během akce zkontrolováno 5839 vozidel a bylo zjištěno 1459 dopravních přestupků spočívajících v překročení nejvyšší dovolené rychlosti. V 11 případech byly řidičům zadrženy řidičské průkazy za překročení rychlostního limitu.

Policie České republiky bude nadále pokračovat v preventivních opatřeních, která jsou zaměřena na zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Můžete očekávat další akce kontrolující dodržování rychlostních limitů a pravidel silničního provozu, protože vaše bezpečí je pro nás prioritou.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
6. března 2024

vytisknout  e-mailem