Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Domáhali se zaplacení finanční hotovosti

KARLOVARSKO – Nyní jim hrozí až čtyřleté vězení. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Domažlicka ve věku 33 a 39 let, které obvinili ze spáchání přečinu vydírání.

Mladší z dvojice mužů měl pomocí chatovací aplikace kontaktovat jemu známé dva pětadvacetileté muže z Karlových Varů, po kterých požadoval úhradu finanční hotovosti za účast na sportovní akci, která se konala v loňském roce. Na začátku května letošního roku dvojice obviněných mužů přijela do Karlových Varů, kde navštívila jednoho z dvojice pětadvacetiletých mužů. Ten jim měl sdělit, že útratu za svou osobu předal svému kamarádovi. Obvinění muži se tak přemístili k místu bydliště druhého pětadvacetiletého muže, kde ho prostřednictvím chatovací aplikace vyzvali, aby vyšel ven. Následně mezi muži mělo dojít ke slovní rozepři, přičemž měl devětatřicetiletý muž fyzicky napadnout několika údery pěstí do oblasti hlavy pětadvacetiletého muže, s tím, že má dluh okamžitě zaplatit. Dále mu měl vyhrožovat, že pokud dluh neuhradí, fyzicky mu ublíží, kdy ho následně strhl na zem, čímž mu způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici.

Když dvojice obviněných mužů zjistila, že u sebe nemá finanční hotovost, tak po něm pod pohrůžkou dalšího fyzického napadení požadovali, aby jim vydal své sportovní vybavení, s tím, že po zaplacení dlužné částky mu vybavení vrátí. Pětadvacetiletý muž z obavy z dalšího napadení mužům vybavení předal.

V případě prokázání viny hrozí obviněným mužům trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jan Bílek
1.7.2024

vytisknout  e-mailem