Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Pokuty za zákazy a technický stav  

Včera bylo na Rychnovsku nasazeno do dopravně bezpečnostní akce 14 policistů z obvodních oddělení územního odboru a z dopravní policie. Hlídky zjistily šest přestupků, kterých se účastníci silničního provozu dopustili. Žádný z řidičů si před jízdou nedal alkohol, což vyloučily provedené orientační dechové zkoušky. Motoristé v průběhu dopravní akce respektovali i maximálně povolenou rychlost v obcích. Všichni pasažéři v  zastavených  vozidlech  použili pásy.
Hlídky zkontrolovaly 36 vozidel a 41 osob.
Čtyři řidiči porušili zákazové a příkazové značky. Jeden z nich neuvedl zcela do klidu všechna kola svého vozu na křižovatce, kde mu to ukládala značka „Stůj, dej přednost v jízdě“. Za svůj prohřešek byl hlídkou „odměněn“ pokutou. Další motorista předjížděl jiné vozidlo přes souvislou čáru. Jeho manévru si však všimla hlídka policistů. Porušení zákazu vjezdu všech motorových vozidel se včerejšího dne nevyplatilo dvěma řidičům. Policisté jim uložili pokutu.
U dalších dvou řidičů hlídky zjistily, že jezdí s vozidly, jejichž technický stav je nevyhovující.
Policisté tedy včera při dopravně bezpečnostní akci zjistili 6 přestupků a udělili za ně pokuty. Ve třech případech se jednalo o pokuty na místě zaplacené, a to v celkové výši 1.500 korun.  V dalších třech případech u sebe řidiči neměli dostatečnou hotovost, proto si nechali vypsat složenky, a to v celkové výši 2.500 korun.
 
nstržm. Šárka Ehlová
30.září 2010
  

vytisknout  e-mailem