Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní akce

Na konci školního roku i na začátku prázdnin 

Jako každoročně Policie ČR v rámci dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu vyhlásila ke konci školního roku dopravně bezpečnostní akci (DBA). Akce se zúčastní nejen policisté ze služby dopravní policie, ale i z policie pořádkové a proběhne ve spolupráci s městskými strážníky.  Policisté budou na bezpečnost dohlížet zejména v blízkosti škol a školních zařízení, kde je největší pohyb dětí i dalších účastníků silničního provozu.

V rámci jednotlivých územních odborů v Královéhradeckém kraji zareagovali policisté i na skutečnost, že ne každá škola končí školní rok ke dni 30. červnu. Policisté proto budou hlídkovat v uvedených místech již v těchto dnech a tomuto faktu  přizpůsobí i výkon služby.

Dopravní akce potrvá i celý příští týden, včetně dnů Státních svátků, tedy až do 7. července. Policisté se v těchto dnech zaměří na bezpečnost a plynulost silničního provozu z důvodu odjezdu motoristů na dovolenou v době začínajících prázdnin a dovolených. Dohled bude zesílen po celém kraji zejména v pátek, dne 2. července, a to zejména na silnicích I. tříd. Navíc od 1. července vstupuje v platnost zákonné omezení jízdy některých nákladních vozidel (Zákon č. 361/2000 Sb. o silničním provozu, více: ZDE), který potrvá až do konce srpna, na což budou policisté rovněž reagovat kontrolami. Policie ČR se v našem regionu zaměří i na noční akce. Chystaná opatření mají za cíl zmírnit příčiny a případné následky dopravních nehod.

por. Mgr. Lenka Burýšková, plk. Mgr. Karel Bušta (vedoucí odboru služby dopravní policie)
25. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem