Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 7. 7. 2014

Tábor – Jedno úmrtí a dvě zraněné osoby. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        3 / 2
Počet LZ / TZ / US osob                                              1 / 1 / 0
Hmotné škody                                                              450 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                        nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy
 
Nejvážnější dopravní nehodou včerejšího dne byla havárie osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, ke které došlo po osmé hodině večerní na hlavním silničním tahu I/3 v katastru obce Roudná. Řidič (43) zřejmě nepřizpůsobil rychlost svého automobilu mokré vozovce, uvedl svůj vůz do smyku a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Při nehodě utrpěl vážná poranění a po ošetření ZZS na místě byl letecky transportován na traumacentrum do českobudějovické nemocnice. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na částku 150 000 korun. Z důvodu zajištění prostoru pro přistání vrtulníku a následného šetření nehody byla komunikace přechodně zcela, následně pak částečně uzavřena. Plný provoz byl obnoven až krátce před jedenáctou hodinou večerní. Přesná příčina a další skutečnosti nehody jsou předmětem následného policejního šetření.
 
Dne 9. července 2014 řidič výše uvedeného vozidla (1970) na následky velmi těžkého zranění zemřel. Jedná se již o 42. oběť od začátku roku.
 
Další hlásnou dopravní nehodou byla kolize osobního automobilu a cyklisty. Došlo k ní krátce po deváté hodině dopolední na Chýnovské ulici v Táboře. Zranění cyklisty si vyžádalo zásah ZZS. Hmotná škoda je odhadnuta na souhrnnou částku 10 000 korun. Rovněž tato událost je předmětem následného šetření a protokolárního zpracování táborských dopravních policistů.
Další nehody se již obešly bez újmy na zdraví osob. Jednalo se o havárii nákladního vozidla na hlavním silničním tahu I/19 v katastru obce Hodušín, střet dvou osobních vozidel v Plané nad Lužnicí a poškození zaparkovaného osobního automobilu na Budějovické ulici v Táboře. První z uvedených nehod je z důvodu výše způsobené škody odhadem 210 000 korun předmětem protokolárního zpracování policistů, zbylé dvě události byly vyřešeny vyplněním euroformulářů.
  
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
8. července 2014  
 
Odkazy do noveho okna

DN u Roudné II

DN u Roudné II 

Detailní náhled

DN u Roudné

DN u Roudné 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem