Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehodovost na Trutnovsku

Statistika leden 2010 

V měsíci lednu 2010 zadokumentovali a prošetřovali policisté Skupiny dopravních nehod v Trutnově 84 dopravních nehod. Oproti prosinci 2009 je o dvanáct nehod více. V prvním měsíci letošního roku nedošlo k žádnému úmrtí ani těžkému zranění.  Na silnicích si však nehody vyžádaly třiadvacet lehkých zranění účastníků silničního provozu.

V lednu policisté v trutnovském regionu při dozoru nad silničním provozem zjistili 44 řidičů, kteří před nebo v průběhu jízdy požili alkoholický nápoj. Ve stejném období loňského roku trutnovští policisté odhalili o šestnáct nezodpovědných řidičů více.

Největším problémem ve zmiňovaném měsíci je dodržování rychlosti v předepsaných úsecích, kdy se takového přestupku dopustilo 60 řidičů. Bezpečnostní pásy nebo zádržný systém nepoužilo ve svých vozidlech 66 občanů. Dva řidiči porušili zákon a během jízdy telefonovali s hovorovým zařízením v ruce. V 55 případech odhalili při běžných kontrolách policisté na silnicích Trutnovska špatný technický stav motorových vozidel.

Dopravní policisté v lednu 2010 vyřešili na místě celkem 306 přestupků udělením blokových pokut řidičům motorových vozidel, a to částkou necelých 175 tisíc korun. Policisté se zaměřují i na další účastníky silničního provozu jako jsou cyklisti a chodci. Těmto účastníkům bylo uloženo 27 blokových pokut ve výši 3 tisíce korun.

Letošní paní „Zima“ dává všem motoristům hodně zabrat a proto je nutno dbát zvýšené opatrnosti při jízdě na pozemních komunikacích, zejména v horských oblastech. Naprostou samozřejmostí by mělo být použití zimní výbavy. Na vyznačených úsecích s dopravním značením „Zimní výbava“ je povinností všech řidičů mít vozidlo vybaveno zimními pneumatikami. Do horských středisek je vhodné se vybavit i zimními řetězy. Řidiči jezděte opatrně, buďte k sobě ohleduplní a tolerantní. Určitě v zájmu každého z nás je co nejmenší nehodovost na silnicích a přání šťastných návratů z cest.

nprap. Věra Krejčová
4. 2. 2010
 

vytisknout  e-mailem