Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dvě loupeže ve stejný okamžik

Pražští kriminalisté pátrají po dvou neznámých pachatelích, kteří ve stejný okamžik přepadli prodavače ve dvou různých provozovnách na Praze 8 a Praze 9.  

První pachatel ve čtvrtek 24. ledna v podvečer vstoupil do prodejny potravin v ulici Šiškova, kdy si pod pohrůžkou střelné zbraně vyžádal vydání finanční hotovosti. Prodavačku nutil, aby mu peníze naházela do igelitové tašky, kterou si sebou přinesl. Jelikož mu však žena odmítla peníze dát, muž ji zbraní udeřil do hlavy a utekl pryč. I přestože si neodnesl žádnou finanční hotovost, za trestný čin loupeže mu hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let. Z kamerového záznamu je však zřejmé, že měl muž na sobě několik vrstev oblečení. Je tedy pravděpodobné, že se těsně před přepadením či těsně po loupeži musel poblíž obchodu převlékat. V případě, že jej někdo zahlédl, nebo zná jeho totožnost, ať okamžitě volá na linku 158.
 
Druhý pachatel vstoupil v ten samý den také v podvečer do sázkové kanceláře u metra Českomoravská. Bezprostředně poté vytáhl střelnou zbraň, kterou namířil na zaměstnankyni a pod pohrůžkou zastřelením si vyžádal vydání finanční hotovosti. Žena mu ve strachu o svůj život vydala finanční hotovost bezmála sto tisíc korun. Z místa pak i s penězi utekl pryč. Během přepadení se choval velmi agresivně a po celou dobu na prodavačku mířil střelnou zbraní. Kriminalisté dalším šetřením zjistili, že tento neznámý pachatel se před přepadením pohyboval u metra, kde jej zachytily kamery. V případě dopadení mu za trestný čin loupeže hrozí také trest odnětí svobody v délce až deseti let.
 
Jakékoliv informace k těmto pachatelům mohou občané volat na linku 158.
 
 
por. Bc. Eva Kropáčová    31.1.2013
Odkazy do noveho okna

1.loupež. jpg

1.loupež. jpg 

Detailní náhled

2. loupež

2. loupež 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem