Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Herna a pak rodinný domek

KARLOVARSKO – Nebylo to poprvé. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže  z Kadaněze pro spáchání přečinu poškození cizí věci, krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody.  Je mu kladeno za vinu, že nejprve dne 17.05.2016 v odpoledních hodinách v jedné z karlovarských heren poškodil herní automat, na kterém způsobil škodu přesahující 6 tisíc korun.

V noci se pak muž vydal na další výpravu. Krátce po půlnoci v ulici 5. května v Karlových Varech vnikl do domu, kde spala rodina. Rodinný domek prohledal, z různých místností pak odcizil sluchátka, kabely, nůž, cigarety, peněženku, elektroniku a další věci v hodnotě přesahující 59 tisíc korun. Při odchodu probudil majitele, který okamžitě zjistil cizí návštěvu a vše oznámil na policejní lince 158.

Na místo se ihned dostavil psovod se svým psem Ethorem, který se vydal po stopě zloděje. Toho našel po několika stovkách metrů schovaného i s odcizenými věcmi. Zadržený muž pak skončil v policejní cele. V průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že muž byl před měsícem za stejnou trestnou činnost odsouzen soudem k trestu odnětí svobody na dobu tří let. Na základě této skutečnosti  vydal karlovarský soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, kam byl obvinění policisty převezen. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Ing. Pavel Valenta
18.05.2016

vytisknout  e-mailem