Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hip Hop Kemp 2011

Probíhal od 17. do 21. srpna 2011 na hradeckém letišti  

Na hradeckém letišti byl ve středu 17. srpna 2011 v 18:00 hodin odstartován warm upem (zahřívacím kolem) desátý ročník festivalu s hudební produkcí pod názvem „Hip Hop Kemp“. Pokračoval až do nedělního rána (21. srpna 2011 do 04:00 hodin).

Od 17. do 21. srpna 2011 festival navštívilo zhruba 24 tisíc našich i zahraničních příznivců.

V průběhu konání festivalu policisté šetřili jeden přečin (šlo o krádež věcí ze stanů) a 72 přestupků, z toho 42 přestupků majetkového charakteru. Jednalo se o prodej falešné festivalové vstupenky, krádež notebooku, 5 krádeží věcí ze stanů, 32 krádeží drobného zboží (potraviny, cigarety, alkohol, sluneční brýle,…) v obchodních domech a tři krádeže nákupních vozíků z obchodních domů. Jeden přestupek byl spáchán na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a dalších 29 přestupků v dopravě (z toho 3x řízení vozidla pod vlivem alkoholu, 1x pod vlivem drog, ostatní dopravní přestupky se týkaly například - nepřipoutání se bezpečnostním pásem, špatného technického stavu vozidel, nesvícení vozidel během jízdy, telefonování za jízdy,…).

První festivalový den policisté šetřili tři přestupky.Jednalo se o přestupek majetkového charakteru, přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a přestupek v dopravě.

Muž, který dívce prodal falešnou festivalovou vstupenku, měl v autě drogy
Policistům se včera v noci (17. srpna 2011 kolem 23:30 hodin) podařilo zadržet třiadvacetiletého muže z Jičínska, který prodal dívce falešnou festivalovou vstupenku. Podle podezřelého muže si pravou vstupenku objednal a zaplatil přes internet. Doma si vyhotovil kopii vstupenky. Neplatný lístek pak před vstupem na festival prodal neznámé dívce za tisíc korun.
Navíc policistům uvedl, že na festival přijel autem. Ve vozidle policisté nalezli igelitovou tašku s obsahem sušených zelených rostlin. Muž policistům sdělil, že se jedná o marihuanu, kterou si před odjezdem na festival koupil od neznámého muže v Mladé Boleslavi. Celková hmotnost rostlin činí asi sedm gramů. Muž prý za jeden gram této látky zaplatil 130 korun.
Prodejem falešné vstupenky se mladík dopustil přestupku proti majetku, za který mu policisté uložili tisícikorunovou pokutu. Navíc policisté mladíka nadále prošetřují za přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. V případě prokázání viny může být muži ve správním řízení uložena pokuta do 15 tisíc korun.

Cizinci za řízení vozidla pod vlivem alkoholu policisté uložili kauci dvacet tisíc korun
První festivalovou noc (17. srpna 2011 ve 23:55 hodin) přistihli policisté poblíž letiště na ulici Jana Černého v Hradci Králové dvaačtyřicetiletého řidiče (cizince) při řízení osobního morového vozidla Toyota Yaris pod vlivem alkoholu. Řidiči bylo dechovou zkouškou naměřeno 0,81 promile alkoholu. Motorista se na místě policistům zodpovídal ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Muži zákona motoristovi zakázali další jízdu a navíc mu odebrali řidičský průkaz. Vzhledem k tomu, že se policisté obávali, že se řidič může vyhýbat správnímu řízení, uložili mu na místě kauci ve výši dvacet tisíc korun.

Druhý festivalový den policisté šetřili 23 přestupků, z toho patnáct přestupků majetkové povahy. Jednalo se o krádež notebooku, jedenáct krádeží drobného zboží (potraviny, cigarety,…) v obchodních domech a tři krádeže nákupních vozíků z obchodních domů. Osm přestupků v dopravě (z toho 1x řízení vozidla pod vlivem drog, ostatní dopravní přestupky se týkaly například - nepřipoutání se bezpečnostním pásem, špatného technického stavu vozidel,…).

Krádež notebooku
Notebook neznámý zloděj odcizil ve čtvrtek 18. srpna 2011 mezi sedmou a devátou hodinou večer z centra technického zázemí nacházejícího se na letišti v Hradci Králové. Osmadvacetiletý majitel z Frýdeckomístecka nebyl schopen odhadnout hodnotu odcizeného notebooku, a proto byla ponechá odbornému ohodnocení.
Případ policisté prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku. Pokud by se policistům podařilo zloděje dopadnout, hrozí mu ve správním řízení až patnáctitisícová pokuta.

Řídil pod vlivem drog
Poblíž letiště na ulici Jana Černého přistihli policisté devětadvacetiletého řidiče z Hradce Králové při řízení osobního motorového vozidla Toyota Corola pod vlivem drog. Policisté při dechové zkoušce nenaměřili alkohol. Jelikož měl řidič rozšířené zornice a z vozidla byl cítit zápach po konopí, policisté u řidiče provedli další zkoušku, a to přístrojem Drugwipe, ke zjištění, zda není pod vlivem návykové nebo psychotropní látky. Test skončil s pozitivním výsledkem na látku cannabis. Řidič policistům přiznal kouření marihuany. Motorista se odmítl podrobit odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči.
Následně bude přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích oznámen na správní orgán hradeckého magistrátu města k projednání. Ve správním řízení za uvedený přestupek hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho do dvou let.
Druhý festivalový den policisté šetřili jedenáct krádeží zboží v obchodních domech. Zájem fanoušků se soustředil zejména na potraviny a cigarety. Přestupky proti majetku policisté na místě vyřešili pokutou. Stejným způsobem vyřešili i tři zloděje, kteří ukradli tři nákupní vozíky.

Třetí festivalový den policisté šetřili jeden přečin (jednalo se o krádež věcí ze stanů) a 26 přestupků, z toho jedenáct přestupků majetkového charakteru (drobné krádeže zboží v obchodních domech - potraviny, cigarety,…) a patnáct přestupků v dopravě (z toho 1x řízení vozidla pod vlivem alkoholu, ostatní dopravní přestupky se týkaly například nepřipoutání se bezpečnostním pásem, špatného technického stavu vozidel, nesvícení vozidel během jízdy,…).

Vykradené dva stany
Včera (19. srpna 2011) ráno policisté přijali první oznámení o vykradených dvou stanech, ke kterým došlo přes noc na pátek (19. srpna 2011). Prvním okradeným byl čtyřiadvacetiletý cizinec. Podle muže stan před odchodem na festival uzamkl visacím zámkem. Když se nad ránem vrátil zjistil, že jeho stan někdo vykradl. Přitom mu sebral oblečení, mobilní telefon, peníze, MP3 přehrávač, digitální videokameru a další osobní věci. Způsobenou škodu odhadl na téměř 37 tisíc korun. Z dalšího stanu nenechavec ukradl šest platebních karet, mobilní telefon, doklady a další věci. Mladé dívce z Vyškova svým jednáním způsobil škodu 14 tisíc korun.
Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.
Policisté upozorňují všechny návštěvníky, aby ve stanech nenechávali žádné peníze, telefony, fotoaparáty, doklady a cennosti. Raději nechť nosí vždy cenné věci s sebou.

Čtvrtý festivalový den policisté šetřili 20 přestupků, z toho patnáct přestupků majetkového charakteru (5 krádeží věcí ze stanů , 10 drobných krádeží zboží v obchodních domech - potraviny, alkohol, sluneční brýle,…) a pět přestupků v dopravě (z toho 1x řízení vozidla pod vlivem alkoholu, ostatní dopravní přestupky se týkaly například nepřipoutání se bezpečnostním pásem, telefonování za jízdy,…).

Ve stanovém městečku řádil zloděj
Dalších pět vykradených stanů
V průběhu sobotního dne 20. srpna 2011 policisté přijali dalších pět  oznámení o vykradených stanech ve stanovém městečku nacházejícího se na letišti v Hradci Králové. Zloděje zajímaly peníze, oblečení, tašky, batohy, mobilní telefony a další drobné věci. Festivaloví fanoušci tak přišli o věci za několik tisíc korun. Přesnou hodnotu nebyli schopni odhadnout, a proto byla ponechána odbornému ohodnocení.
Všechny případy policisté prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku. V případě dopadení hrozí pachateli ve správním řízení za uvedený přestupek až patnáctitisícová pokuta.

nprap. Anna Pešavová - 21. srpna 2011 (13:15)


 

vytisknout  e-mailem