Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme totožnost muže z kamerového záznamu

PRAHA VENKOV - JIH - Pokud ho poznáváte, ozvěte se prosím policistům z Říčan. 

Policisté z obvodního oddělení v Říčaněch již více jak dva měsíce pátrají po pachateli krádeže, který měl v dubnu, ze zaparkovaného osobního vozidla před aquaparkem v Čestlicích, odcizit zde ponechaný mobilní telefon.

V telefonu měl jeho majitel nainstalovanou virtuální platební kartu, kterou pak měl na několika místech zaplatit neznámý muž. Stejného muže při platbách zachytily kamery na benzinových čerpacích stanicích, obchodních domech nebo v prodejnách s potravinami a večerkách v Praze.

Celková škoda, která majiteli vznikla je 6 tisíc korun na odcziení mobilního telefonu a více jak 6 tisíc na provedených platbách.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku za což hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

Policisté by potřebovali k celé věci vyslechnout muže na kamerovém záznamu. Žádáme tedy muže na videu, aby se přihlásil policistům z OOP Říčany na tel. číslo 735 785 512 nebo 974 881 730, stejně tak žádáme další svědky, kteří by muže na kamerovém záznamu poznali, aby se taktéž ozvali na jedno z uvedených čísel nebo na linku 158.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
2. července 2024

vytisknout  e-mailem