Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hra na schovávanou skončila

Muž se vyhýbal nástupu do vězení 

Více než dva roky se jedenatřicetiletý muž z Trutnovska vyhýbal nástupu do vězení a hrál si s policií na schovávanou. Hra skončila v těchto dnech, kdy ho zadrželi policisté cíleného pátrání z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.
Okresní soud v Trutnově odsoudil tohoto muže v lednu roku 2009 ke dvěma letům odnětí svobody pro trestné činy na úseku toxikománie.
Po muži nejprve pátrali policisté z Trutnova, kteří shromážděné důkazy předali v lednu 2011 na skupinu cíleného pátrání, jejíž kriminalisté v usilovném pátrání pokračovali .
Muž pocházel z Trutnovska, ale stále měnil místa svého pobytu a také  měnil i auta, se kterými jezdil.  V okamžiku, kdy kriminalisté zjistili, ve kterém městě se nachází, už byl jinde. Takto stihl vystřídat podle našich informací nejméně 10 pobytů nejenom v Královéhradeckém kraji, ale i mimo něj.  Ač se jedná o muže závislého na užívání drog, choval se velmi obezřetně a strašák vězení byl pro něho skutečně silný.
Policisté ho díky operativním poznatkům nakonec dopadli v katastru obce Dolní Kalná na Trutnovsku.  Při pronásledování ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu riskantní jízdou s nákladním autem zn. AVIA. Najížděl do protisměru, nerespektoval přednost v jízdě a vystavoval tak ostatní řidiče kolizním situacím. Policisté měli podezření, že pronásledovaný muž může být ozbrojen a tím nebezpečný pro okolí. Proto mimo zalidněnou oblast použili k zastavení vozidla po několikanásobné výzvě k zastavení varovný výstřel  i střelbu na pneumatiky ujíždějícího vozidla.
AviePo několika kilometrech riskantní jízdy se jim podařilo muže zadržet. Policisté zjistili, že vozidlo řídil pod vlivem omamných látek. Po otevření zavazadlového prostoru AVIE je čekalo překvapení v podobě pojízdné varny. Šetřením zjisitli, že s autem zajížděl do lesních porostů a zde vařil drogu pervitin. V současné době policisté zjišťují, zda mobilní varna sloužila k neustálému rozšiřování okruhu nových  odběratelů drog nebo pouze pro jeho potřebu .  
Okamžitě po dopadení byl zadržený muž dodán do výkonu trestu odnětí svobody, kam patří.
Kriminalisté prověřují zároveň i další podezření týkající se majetkové trestné činnosti tohoto muže.
 
Jedná se o další úspěšně nalezenou a zadrženou osobu, která se orgánům činným v trestním řízení  skrývala. Kriminalisté skupiny cíleného pátrání hledají kromě osob, které se vyhýbají nástupu do výkonu trestu odnětí svobody, také osoby, na které byl vydán souhlas se zadržením z jakéhokoliv důvodu, ale i osoby  pohřešované.
V tomto roce se jim podařilo vypátrat již 27 osob, z toho byly 3 ženy.
  
mjr. Mgr. Ivana Ježková
tisková mluvčí, tel. 602651187
11:12

vytisknout  e-mailem