Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

„Investovala“ peníze, přišla o 750 tisíc korun

SOKOLOVSKO – Důrazně varujeme před podobnými investicemi! 

V polovině července letošního roku měla devětačtyřicetiletá žena ze Sokolova kliknout v internetovém prostředí na reklamu, která se měla týkat investic a zvýhodnění peněz. Následně měla zavolat na telefonní číslo, které na internetové stránce objevila. Poté měla být postupně kontaktována několika osobami a byla přesvědčována k investici finančních prostředků. Nakonec poslala vstupní poplatek v řádech několika tisíc korun. Poté si devětačtyřicetiletá žena založila investiční účet, odeslala další finanční prostředky, které pak na doporučení přeměnila na kryptoměnu a odeslala podle pokynů neznámé osoby do jiné kryptoměnové peněženky. Následně měla žena provést ještě několik dalších plateb ze svého bankovního účtu na jiné bankovní účty, vše se mělo týkat předem domluvených investic.

V dalších dnech ženě nebyly vyplaceny žádné investice ani jí nebyly vráceny investované finanční prostředky. Nakonec jí měla být způsobena škoda téměř 750 tisíc korun.

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu.

V případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Důrazně varujeme před podobně výhodnými investicemi, zejména do kryptoměn. Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více.

nprap. Jakub Kopřiva
29. 8. 2024

vytisknout  e-mailem