Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Jaro láká k turismu ?

Cílem pouti rekreační objekty 

Na rekreační objekty se s nástupem jarního počasí zaměřili někteří naši nenechaví spoluobčané. Během úterý policisté na Rychnovsku zadokumentovali hned dva případy krádeže vloupáním.
Do rekreační chaty na Kostelecku se neznámý pachatel vloupal během uplynulého týdne. Po vypáčení vstupních dveří lapka důkladně prohledal celý objekt. Z kuchyně ukradl několik kusů starožitného nábytku. Zloděj prohledal i přilehlou stodolu, do které se rovněž vloupal, ale ze které nic neodcizil. Majiteli svoji nezákonnou činností způsobil škodu za více než 8.000 korun.
Druhý případ krádeže vloupáním šetřili policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí. Do jednoho rekreačního objektu jejich teritoria se v úterý kolem poledne vloupal zřejmě "instalatér amatér". Zloděj totiž po rozbití oken sociálního zařízení budovy kamenem vnikl dovnitř a ukradl vodovodní baterie a další mosazné instalatérské součástky. Poté poškodil dveře do obývací místnosti, ve kterých "vytvořil" kruhový otvor, kterým prolezl dovnitř. V místnosti odřezal z několika elektrospotřebičů přívodní kabely. Bez povšimnutí neponechal ani přímotop a průtokový ohřívač vody, ze kterých odmontoval součástky z druhotných kovů. Při svém "odchodu" z budovy poberta ještě poškodil keramickou toaletu. Majiteli řáděním doposud neznámého pachatele vznikla škoda za více než 11.000 korun, přičemž vyčíslená částka za poškození objektu je mnohem vyšší než obnos za ukradené věci.
Doposud neznámým pachatelům hrozí v obou případech za přečiny krádeže a porušování domovní svobody až tříletý trest odnětí svobody.
Více informací o rekreačních objektech a jejich zajištění zde.
por. Mgr. Alena Kacálková
14. dubna 2010

 

 

vytisknout  e-mailem