Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Jednou ranou ho poslal k zemi

Jednou ranou způsobil muži mnohačetná poranění 

Kriminalisté z 1. oddělení Prahy I prosí veřejnost o pomoc při pátrání po útočníkovi, který v únoru napadl jednačtyřicetiletého muže.

Celý příběh však začal zcela jinak. Skupinka přátel se vydala v Praze 6 do baru, kdy se k nim následně přidal neznámý muž. Ten se s nimi celý večer bavil a popíjel. V baru však došlo mezi touto skupinkou a zcela jiným hostem ke slovní rozepři, která však pokračovala i nedaleko baru. Zde se tohoto hosta snažil jeden z mladíků vyprovokovat, ale ten se nechtěl prát. V okamžiku, kdy skupinka mužů stála okolo něj, mladík, který se ke skupince kamarádu náhodou přidal a v průběhu večera s nimi popíjel, jej napadl. Zcela nečekaně ho udeřil do obličeje takovou silou, až muž upadl na zem, kde zůstal ležet. Následným ošetřením lékař zjistil, že má poškozený mnohačetné zlomeniny v obličeji a dokonce i poranění mozku. Z důvodu závažnosti poranění léčba muže potrvá i několik měsíců.

Popis podezřelého: Jedná se o muže ve věku okolo 20 let, vysokého cca 185 cm, štíhlé postavy a má krátké hnědé vlasy. V době incidentu měl na sobě bílou mikinu, tmavé kalhoty s bílými pruhy na straně po celé délce končetiny a bílé boty. Poškozený uvedl, že by se měl jmenovat asi Miša, Misha, Mykhailo nebo nějak podobně a je ukrajinské národnosti a mohl by se pohybovat v oblasti městské části Praha – Řepy.

Kriminalisté případ prošetřují pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví, kdy muži v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let.

V případě, že poznáváte muže na fotografií, prosím informace oznamte na linku 158. Jakékoliv informace nám mohou pomoci k jeho dopadení. Děkujeme

kpt. Eva Kropáčová
11.7.2024

vytisknout  e-mailem