Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kamiony zůstanou na hranici

Z důvodu státního smutku v Polsku bude uzavřena česko-polská hranice 

 

 

Z důvodu státního smutku v Polsku bude omezen průjezd některým vozidlům přes hraniční přechod v Náchodě Bělovsi. Omezení se týká KAMIONOVÉ DOPRAVY, konkrétně vozidel s hmotností nad 12 tun a potrvá od pátečního večera od 18. hodiny do pondělí do 6. hodiny ranní.

Žádáme proto řidiče, aby toto upozornění respektovali a vyhnuli se tak případnému čekání v prostoru hranice s Polskem nebo na jiných odstavných plochách v Náchodě a jeho okolí.

Policisté budou v případě potřeby samozřejmě dopravu koordinovat. Kolony vozidel můžeme očekávat jednak v úseku od česko – polských hranic až k motorestu U Pavla v Náchodě. Dále pak před samotným Náchodem na odstavných plochách, konkrétně u obce Vysokov nebo na dalších místech, kde to situace s ohledem na šířku vozovky dovolí (na vysvětlení: vozidla se většinou odstavují tam, kde je více jízdních pruhů, aby nebyl úplně znemožněn průjezd ostatním řidičům).
 
Vzhledem k tomu, že náchodští policisté mají z nedávné zimy s podobnou situací své zkušenosti, není nutné obávat se větších komplikací.

odkaz na stránky polských kolegů: Omezení silniční dopravy (zdroj: www.policja.pl)
čtěte také: Dopravní omezení v regionu (zpravodajství PČR)
por. Mgr. Lenka Burýšková
16. 4. 2010

vytisknout  e-mailem