Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kampaň „Zastav jízdu smrti“ se vrací ke smrtelným dopravním nehodám (III. část)

Jihočeský kraj – Ve vozidlech a na silnicích umírali lidé, fotografie připomínají tragédii. 

Smrtelné dopravní nehody se čas od času bohužel stávají, nicméně na jihočeských silnicích se jich v poslední době stává skutečně mnoho. Před několika
společné logo.png
měsíci začala běžet kampaň Jihočeské policie s názvem „Zastav jízdu smrti“. Během této kampaně chtěli policisté veřejnosti ve třídílném seriálu fotografiemi a popisky připomenout čtenářům smrtelné dopravní nehody, které se od počátku roku na našich silnicích staly. Nehody však neubývají, proto tento fotoseriál bude mít dílů více. První dva díly byly zveřejněny na těchto webových odkazech: http://www.policie.cz/clanek/kampan-zastav-jizdu-smrti-se-vraci-ke-smrtelnym-dopravnim-nehodam-i-cast.aspx a http://www.policie.cz/clanek/kampan-zastav-jizdu-smrti-se-vraci-ke-smrtelnym-dopravnim-nehodam-ii-cast.aspx.
 
DN č. 16 - Ve třetím dílu se vracíme na počátek dubna, kdy došlo k 16. smrtelné dopravní nehodě, která se stala v Hrdějovicích na Českobudějovicku. O život přišel mladý (19 let) muž, který nesmyslně zariskoval, vjel na železniční přejezd v okamžiku, kdy tudy projížděl vlak. Náraz byl obrovský, mladík neměl šanci přežít. Zbytečný spěch, zbytečná smrt.
 
DN č. 17 – Riskantní jízda řidiče (26 let) vozu značky Škoda Octavia znamenala smrt pro jeho spolujezdce (19 let). Nedaleko Blanska se ve vysoké rychlosti vřítili do levotočivé zatáčky, dostali smyk a přejeli do protisměru, kde narazili do železné závory a pak do stromu. Následoval náraz ještě do jednoho stromu. Mladík na „sedadle smrti“ zahynul. Během dvou týdnů tak vyhasli naprosto zbytečně dva mladé lidské životy.
 
DN č. 18 – Náraz do stromu nedaleko Kamenného Újezdu znamenal koncem dubna smrt pro řidiče (50 let), který jel ve voze značky Škoda Octavia. Není vyloučeno, že se řidiči udělalo nevolno, sjel z mostu a pak narazil do stromu. Muže ještě živého z místa odváželi zdravotníci, v nemocnici však zemřel.
DN č. 19 - První máj přinesl další, již 24. oběť smrtelných dopravních nehod. Ze své cesty se nevrátil osmadvacetiletý motorkář, který se při riskantním předjíždění střetl s protijedoucím vozidlem. Nehoda se stala nedaleko Otěvěku na Českobudějovicku. Motorkář zahynul na místě.
 
DN č. 20 – Mladý lidský život vyhasl dne 10. května na silnici u obce Studená na Jindřichohradecku. Dvaadvacetiletý mladík doplatil na nebezpečnou jízdu svého známého, který nezvládl řízení vozidla značky Octavia, dostal smyk a v protisměru narazil do vozu značky Ford. Spolujezdec z Octavie byl na místě mrtvý. Ostatní účastníci nehody byli zraněni.
 
DN č. 21 – Životní cesta pětačtyřicetiletého vozíčkáře skončila počátkem května přímo v ulicích krajského města. Srazil ho opilý řidič Fiatu. Z místa nehody však ujel, aniž by poskytl muži pomoc. Policisté ho zadrželi poté, co v Klaricově ulici naboural do zaparkovaných vozidel. Bohužel mrtvému vozíčkáři už život nikdo nevrátí, doplatil na nezodpovědnost tohoto řidiče, který se opil a usedl za volant.
 
DN č. 22 – Tragicky skončila rovněž nehoda v polovině května na Prachaticku. Mladík (20 let) s půjčeným vozidlem značky Hyundai nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Zemřel na místě. Stal se tak 27. obětí smrtelných dopravních nehod. Jedna chyba ho stála jeho mladý život.
 
Fotografie nás vrací na místa těchto smrtelných dopravních nehod. Na místa, kde umírali lidé, kde rodiče přicházeli o své děti a děti o své rodiče. Přitom stačilo, aby všichni jezdili podle pravidel a tito mrtví mohli žít.  
 
Policisté apelují na řidiče, začněte jezdit podle pravidel, ať „ZASTAVÍME JÍZDU SMRTI“!
Logo ZASTAV JÍZDU SMRTILogo ZASTAV JÍZDU SMRTI
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
17. července
 
 
Odkazy do noveho okna

DN č. 16 (1)

DN č. 16 (1) 

Detailní náhled

DN č. 16 (2)

DN č. 16 (2) 

Detailní náhled

DN č. 17 (1)

DN č. 17 (1) 

Detailní náhled

DN č. 17 (2)

DN č. 17 (2) 

Detailní náhled

DN č. 18 (1)

DN č. 18 (1) 

Detailní náhled

DN č. 18 (2)

DN č. 18 (2) 

Detailní náhled

DN č. 19 (1)

DN č. 19 (1) 

Detailní náhled

DN č. 19 (2)

DN č. 19 (2) 

Detailní náhled

DN č. 20 (1)

DN č. 20 (1) 

Detailní náhled

DN č. 20 (2)

DN č. 20 (2) 

Detailní náhled

DN č. 21 (1)

DN č. 21 (1) 

Detailní náhled

DN č. 21 (2)

DN č. 21 (2) 

Detailní náhled

DN č. 22 (1)

DN č. 22 (1) 

Detailní náhled

DN č. 22 (2)

DN č. 22 (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem