Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež v hotelu a vloupání do zaparkovaných vozidel

KARLOVARSKO – Nyní hrozí podezřelé ženě až dvouleté vězení. 

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže devatenáctileté ženě z Karlových Varů.

Podezřelá žena si měla v prvním případě všimnout zaparkovaného karavanu. Když k němu přišla, poškodila jedno z oken a vnikla do vnitřních prostor. Karavan následně prohledala, ale nic z něj neodcizila.

O pouhý den později, ve středu 9. října letošního roku, měla krátce po sedmé hodině ranní vniknout do zaparkovaného vozidla značky Renault, které prohledala. Ve vozidle nalezla batoh, ve kterém se nacházela drobná finanční hotovost, osobní doklady či doklady k vozidlu. Ten i s věcmi uvnitř odcizila a z místa odešla. Jen o pár hodin několik hodin později, krátce před třináctou hodinou, si na jednom z parkovišť všimla zaparkovaného osobního vozidla značky BMW, od kterého se na chvíli vzdálila majitelka. Podezřelá žena neváhala, otevřela přední dveře u spolujezdce a sedla si dovnitř. Vozidlo prohledala a odcizila z něj klíče, očkovací průkazy pro psy, nebo také sluneční brýle.

O několik desítek minut později se dopustila další krádeže. Krátce po čtrnácté hodině vstoupila do volně přístupných prostor recepce jednoho z hotelů v Karlových Varech, kde se v tu dobu nikdo nenacházel. Za recepčním pultem následně poškodila kovovou zásuvku, ze které odcizila finanční hotovost a z místa odešla.

Posledních tří krádeží se podezřelá žena dopustila ve čtvrtek 17. října letošního roku. Nejprve krátce po čtvrté hodině ranní vstoupila do volně přístupné chodby obytného domu, ze kterého odcizila sedm párů bot. O pár hodin později si všimla bundy, která byla na stojanu před prodejnou. Bundu odcizila a z místa utekla. Poslední krádeže se měla dopustit krátce před třináctou hodinou v jednom z obchodních domů. Odcizila několik deodorantů, které si uschovala a prošla pokladní zónou ven z prodejny, kde byla zastavena ostrahou. Policisté na místě následně ženu zadrželi.

Svým jednáním měla na odcizených a poškozených věcech způsobit škodu přibližně 80 tisíc korun.

Policisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí devatenáctileté ženy do vazby. Na rozhodnutí soudu si tak žena počká v policejní cele.

V případě prokázání viny ženě hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jan Bílek
18.10.2024

vytisknout  e-mailem