Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trojice mužů "řádila" na Jičínsku i Semilsku

JIČÍNSKO - Mužům hrozí až pět let vězení. 

Jičínští kriminalisté spolu se semilskými kolegy objasnili případ vloupání do jedné z prodejen v Kopidlně, ke kterému došlo v noci na sobotu 22. srpna. Tehdy neznámý pachatel odcizil v prodejní části z police nad pokladnou několik desítek krabiček cigaret různých značek v celkové hodnotě nejméně 20 tisíc korun.
 
Policisté se případem velmi intenzivně zabývali a na základě provedeného šetření a zajištěných stop zjistili, kdo má vloupání na svědomí. Jedná s o pětatřicetiletého muže a jeho o dva roky staršího bratra. Dvojice nejdříve s policisty nespolupracovala, ale nakonec se mladší z mužů rozpovídal. A to nejen o vloupání do prodejny, ale i o další trestné činnosti. V noci na pátek 14. srpna  se v Kopidlně na náměstí „podívali“ do novinového stánku, ze kterého si odnesli cigarety a tabák. Povedenou dvojici v několika případech doplnil i jejich osmadvacetiletý kamarád. Všichni tři se například v noci na středu 26. srpna vydali osobním vozidlem Renault Clio do Milíčevsi. Cestou se v řízení střídal starší z bratrů s jejich kamarádem. Na tom by nebylo až tak nic divného, kdyby ovšem oba neměli vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Vůz zaparkovali nedaleko prodejny a pěšky pak zamířili na fotbalové hřiště, kde se vloupali do části budovy, která slouží jako restaurace. Odtud odcizili příruční pokladnu, ze které si vzali hotovost. Prázdnou pokladnu pak pohodili v lese.
 
Muži toho mají na svědomí ale podstatně víc. Kromě Jičínska „řádili“ i  na Semilsku, kde se od února do září letošního roku vloupali v různém složení do dvou prodejen, motorového vozidla, rekreačních chalup, dvou novinových stánků a dalších objektů. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobili, byla vyčíslena na téměř půl milionu korun.
 
Překvapením pro policisty bylo, že muže "nezaměstnala" jen trestná činnost, ale že chodili i do práce.  Například osmadvacetiletý muž byl krátce zaměstnán v jedné z bělohradských firem a jeho největší starostí bylo, jak v práci vysvětlí, proč nebyl na směně, když v té době byl u výslechu na policii. Nakonec se smířil s tím, že si bude muset zameškané hodiny nadělat. Možná to ale nebude nutné. Všem totiž hrozí za přečiny krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání až pět let vězení. Dva z nich si počkají na verdikt soudu ve vazební věznici, kam je poslal soudce okresního soudu v Semilech.
 
Další informace : www.policie.cz/clanek/policiste-dopadli-bandu-zlodeju.aspx
 
nprap. Hana Klečalová DiS.
13. října 2015 v 13:27

vytisknout  e-mailem