Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení v centru Prahy

Kriminalisté s policisty ze speciální pořádkové jednotky zadrželi tři muže, kteří přepadli a oloupili šestatřicetiletého cizince. 

V sobotu brzy nad ránem došlo v ulici Na Příkopě v Praze 1 ke slovní rozepři mezi několika muži a celý konflikt vyústil až v loupežné přepadení. Jeden z útočníků se poškozeného nejprve pokusil chytit do kravaty, čemuž se ubránil, ale následovaly dvě tvrdé rány pěstí do obličeje, po kterých zůstal v bezvědomí bezvládně ležet na ulici. Jeho bezmoci útočník ihned využil a prohledal mu kapsy, ze kterých odcizil peněženku s platebními kartami, doklady a finanční hotovostí. Ihned po tomto skutku se svými kamarády utekl neznámo kam. 

Kriminalisté přivolaní na místo se ihned celým případem začali zabývat a zajistili všechny dostupné informace a kamerové záznamy. Po vytěžení všech svědků a důkladném vyhodnocení kamerových záznamů je poznatky dovedly až do ulice Kováků v Praze 5, kde měli podezřelí přebývat. Jelikož měl být proveden násilný vstup do obydlí, tak si kriminalisté z 1. a 5. oddělení přivolali na pomoc policisty ze speciální pořádkové jednotky. Ve chvíli, kdy se na ulici připravovali k zákroku, tak zrovna všichni tři vyšli ven, a tak byli okamžitě zadrženi. Ihned poté byli převezeni na policejní služebnu, kvůli provedení dalších procesních úkonů. 

Dalším šetřením kriminalisté zjistili, že se na napadení a loupeži podílel aktivně pouze jeden ze zadržených a to jednadvacetiletý cizinec, který je tak podezřelý ze spáchání trestného činu loupež, za což může v případě odsouzení strávit za mřížemi až deset let. 

por. Richard Hrdina - 2. října 2024

vytisknout  e-mailem