Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

LP Horusice - vývoj případu a výzva

Jihočeští kriminalisté stále vyšetřují loupežnou vraždu, vyslechli již stovky svědků a opět žádají o pomoc občany i média.  

Tým jihočeských kriminalistů se opětovně obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při vyšetřování velmi závažného a brutálního zločinu v Horusicích, večer 16. 9. 2015. Útok neznámých pachatelů si vyžádal dvě oběti. Pachatelé při přepadení dva muže prakticky utloukli. Kriminalisté stále intenzivně pracují na objasnění této loupežné vraždy s tak tragickými následky.

Kriminalisté zpracovali veškeré dosavadní informace od občanů a všem děkují za spolupráci. Ustanovili a vyslechli více jak 420 osob z okolí místa činu či z řad projíždějících řidičů. Zajistili a vyhodnotili bezmála stovku stop. Několik desítek stop je vyhodnocováno také na pracovišti genetiky.

Způsobená škoda byla vyčíslena na zhruba ½ milionu korun. Kriminalisté vyhodnocují všechny získané informace a prověřují každou maličkost. Znovu žádají širokou veřejnost o pomoc.

Z dosavadního šetření vyplývá, že se loupežného přepadení zřejmě dopustila skupina tří – šesti mužů. Důležité jsou tak informace o dění v Horusicích ve středu 16. 9. 2015 od 19:00 hodin do 22:00 hodin, každý kdo se zde pohyboval pěšky, vozem nebo na kole a mohl si všimnout pohybu osob, vozidel nebo odstavených vozidel je důležitým svědkem.  Zvláště pak žádáme řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice - Veselí nad Lužnicí a dále pak ve směru Veselí nad Lužnicí - Lomnice nad Lužnicí - Třeboň a všimli si pohybu podezřelých osob nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům prostřednictvím linky 158. Zároveň žádáme řidiče, kteří mají ve svých vozidlech autokameru a v inkriminovanou dobu projížděli daným místem, aby záznam poskytli jihočeským kriminalistům cestou linky 158. Každá maličkost je důležitá.

 

Starší tisková zpráva: 

http://www.policie.cz/clanek/horusice-loupez-hledame-dalsi-svedky.aspx

 

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

17. prosince 2015

 

 

 

vytisknout  e-mailem