Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mladík při krádeži vyjeveně zíral do kamery a vyplazoval jazyk

Policisté pátrají po sériovém zloději kamerových systémů, který se pohybuje v lokalitě pražského Jarova a Žižkova. 

Policisté z Místního oddělení Jarov a Žižkov společně pátrají po jednom neznámém mladíkovi, který má od ledna letošního roku na svědomí několik nočních krádeží kamerových systémů z různých objektů a budov (jako jsou například hotely nebo školy) na Praze 3. Neznámého muže zaznamenaly při krádeži právě kamery, které následně odcizil a v některých případech je tak zřetelně vidět jeho obličej nebo způsob, jak se ke kamerám dostává. Jednou si mladík přitáhl pod kamerový systém popelnici, na kterou vylezl a kameru demontoval, v jiném případě zas k tomu využil kamaráda, kterému vylezl po zádech. Policisté pátrají po prozatím neznámém mladíkovi, který by mohl v lokalitě Jarova a Žižkova bydlet nebo ji často navštěvovat.
 
Policisté se prozatím dozvěděli o krádeži asi desítky kamerových systémů, které má mladý muž na svědomí. Hledaný odcizil kamery například v ulici Kubelíkova, Domažlická, Koněvova nebo Roháčova. Způsobená škoda se vyšplhala k téměř padesáti tisícům korun a v případě dopadení mu hrozí za trestný čin krádeže až dvouleté vězení.
 
Hledaný je ve věku kolem 25 až 30 lety, vysoký mezi 170 až 180 centimetry, střední postavy. V době krádeží byl sportovně oblečený a na hlavě měl většinou kapuci. Jeho chování bylo přinejmenším zvláštní – při demontáži vyjeveně zíral do kamery a vyplazoval jazyk. Policisté se tak domnívají, že by se mohlo jednat buď o psychicky nemocného člověka, nebo o drogově závislou osobu.
 
Jakékoliv informace vedoucí k dopadení hledaného muže přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně policie.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 27. 3. 2013

vytisknout  e-mailem