Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na motorce jel s 1,3 promile

Noční kontrola odhalila opilce 

Pokud si řidič myslel, že se jízda na Jawě 50-20 Pionýr, tedy na „pionýru“, jak se kdysi této maloobjemové motorce říkávalo, ani za jízdu motorovým vozidlem nepovažuje, velice se mýlil. I takový motocykl smí řídit pouze osoba způsobilá, to znamená, s platným řidičským oprávněním a střízlivá.
 
Tento drobný, avšak podstatný detail, jaksi unikl 36letému muži z Velké Jesenice. Muže jedoucího na již zmíněném pionýru v sobotu o půlnoci 2. října 2010 zastavila policejní hlídka na silnici mezi Velkou Jesenicí a Volovkou. Motocyklista se na výzvu podrobil orientační dechové zkoušce, ta však pro něj nedopadla nejlépe. Přístroj Draeger v jeho dechu naměřil napoprvé 1,31 promile, napodruhé při opakované zkoušce 1,27 promile.
 
Podnapilého motocyklistu již za řidítka stroje policisté zpět nepustili. k přesnému určeníé alkoholu v krvi jej vyzvali k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, jemuž se podrobil,  následujícího dne s ním pak zahájili zkrácené přípravné řízení pro spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky s možným až ročním trestem odnětí svobody, peněžitým trestem či trestem zákazu činnosti.
 
por. Bc. Eva Prachařová
4. 10. 2010

vytisknout  e-mailem