Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nalezený muž zemřel násilnou smrtí

LIBEREC - Krajští kriminalisté vyšetřují smrt 74letého bezdomovce, který zemřel násilnou smrtí. Tělo muže nalezli náhodní svědci 17. května a vše oznámili na linku 158. Nyní kriminalisté žádají o pomoc veřejnost. 

V pátek 17. května 2013 přijali policisté na tísňovou linku 158 informaci o nálezu mrtvého muže. Tělo muže neznámé totožnosti bylo nalezeno v navážce stavební suti mezi ulicí Seniorů a silnicí č. I/14 v Zeleném údolí v Liberci. 

Ke zjištění příčiny smrti byla provedena soudní pitva, při které se zjistilo, že muž zemřel na následky zranění způsobené druhou osobou. Na základě těchto zjištěných skutečností již zahájili úkony trestního řízení pro podezření z násilného trestného činu.
 
Kriminalistům se již také podařilo zjistit, že mrtvým je 74letý bezdomovec Miroslav DOBROVODSKÝ (viz foto), který se pohyboval po Liberci. Při chůzi se mohl opírat o hůl.

Nyní mapují jeho pohyb a kontakty, a proto se obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc

  • Kriminalistům by pomohli jakékoliv informace, na základě kterých by zmapovali pohyb tohoto mužeod 13. do 17. května 2013, a to jednak v lokalitě, kde bylo jeho tělo nalezeno (v Zeleném údolí), ale i jeho pohyb na dalších místech v Liberci. Vzhledem k tomu, že se jednalo o muže bez domova, mohl se pohybovat i kolem kontejnerů u různých prodejen s potravinami či poblíž nákupních center, a mohl být také spatřen na dalších místech, kde se scházejí a přespávají bezdomovci;
     
  • Kriminalistům pomohou také informace k pohybu osob, se kterými se kontaktoval, ale také k pohybu vozidel na místě či v blízkosti místa, kde bylo tělo muže nalezeno;
  • A přijmou také informace k tomu, zda se lidé nesetkali s možnými napadeními, hádkami či útoky buď mezi bezdomovci, nebo se nestali svědky útoku na bezbrannou osobu.
 
 Informace k tomuto případu mohou lidé sdělit policistům prostřednictvím linky 158.
 
 
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
24. 5. 2013
 
                                                                                                                      
 
                                                                                                                         
 
 
 
 
Odkazy do noveho okna

Zelené údolí_poškozený

Zelené údolí_poškozený 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem