Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Někteří řidiči si nedokázali odepřít alkohol před jízdou ani při ohlášené celorepublikové DBA

KRAJ - Jen v našem kraji o víkendu bouralo pod vlivem alkoholu 6 lidí. 

Ačkoliv policie na svých sociálních sítích i  s využitím veřejných sdělovacích prostředků informovala o vyhlášené celorepublikové dopravně bezpečnostní  akci naplánované od pátku 28. do neděle 30. června, našli se řidiči, a nebylo jich zrovna málo, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu.

Jen v Libereckém kraji od pátku do neděle bouralo šest řidičů, kteří si alkohol odepřít nedokázali. U některých to skoro vypadalo, že se chtějí nechat dopadnout za volantem v tomto stavu. Například v pátek v 19. hodin nasedl v Kravařích na Českolipsku do osobního vozidla tovární značky Toyota řidič, který v obci naboural postupně do tří rodinných domů, do oplocení další nemovitosti a také do zaparkovaného osobního vozidla. Při každé kolizi si jen vycouval zpátky na silnici a pokračoval v jízdě dál, z čehož lidé usoudili, že je pod vlivem,  a upozornili nás na něj na lince 158. Hlídka ho zadržela u jednoho z nabouraných domů a zjistila, že má v sobě 3,53 promile alkoholu. Vzhledem k jeho narůstající agresivitě vyvolané alkoholem, ho policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici do Liberce. Způsobenou škodu odhadla na nejméně 100 000 korun.
poškozená toyota Kravařepoškozená toyota Kravaře

Za zmínku stojí i řidič osobního vozidla Ford Focus, který na parkovišti v ulici Pod Tratí v Hrádku nad Nisou na Liberecku  naboural jedno ze zaparkovaných vozidel značky Škoda Fabia. Přivolaní policisté ho podrobili dechové zkoušce s výsledkem 4,60 promile alkoholu. Na místě mu proto zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Škoda na obou autech činí přibližně 20 000 korun.

O víkendu na Českolipsku bourali pod vlivem alkoholu dva řidiči, na Jablonecku tři a na Liberecku jeden, což je více než dost, a to i kdyby se žádná celostátní dopravně bezpečnostní akce nekonala. Nejvyšší naměřenou hodnotou u jejich dechových zkoušek bylo 4,60 promile a nejnižší 1,32 promile alkoholu.

1. 6. 2024
por. Bc. Ivana Basláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

poškozený Citroen C3 Kravaře

poškozený Citroen C3 Kravaře 

Detailní náhled

poškozená toyota Kravaře

poškozená toyota Kravaře 

Detailní náhled

poškozená Škoda Fabia Hrádek nad Nisou

poškozená Škoda Fabia Hrádek nad Nisou 

Detailní náhled

parkoviště Hrádek nad Nisou

parkoviště Hrádek nad Nisou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem