Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neúspěšná loupež v bance na Praze 7

Kriminalisté nevylučují, že měl pachatel v batohu dlouhou střelnou zbraň. 

Kriminalisté prvního policejního obvodu pátrají od včerejšího podvečera po ozbrojeném pachateli, který se pokusil o loupežné přepadení bankovního domu v ulici Ovenecká na Praze 7.
 
Muž přišel do banky v pátek 5. 9. 2014 krátce před tři čtvrtě na pět. Bankovní úřednice se nejprve zeptal, jestli si zde může vyměnit „slovenské peniaze“. Úřednice mu odvětila, že v bance nemají směnárnu. Muž pak vzápětí vyndal papír o velikosti A4, na kterém bylo napsáno černou fixou a tiskacím písmem „Sem ozbrojen, daj mi peníze, mám v tašce bombu“. Zaměstnankyně banky muži sdělila, že přišel na pobočku, která nedisponuje hotovostí. Pachatel se následně otočil, zmuchlal papír a z banky odešel směrem k ulici Milady Horákové. Žena poté okamžitě přivolala Policii ČR.
 
Podle sdělení kriminalistů, se jedná o muže ve věku kolem 40 let, vysokého asi 185 – 190 cm, střední postavy. Má světlou, ale opálenou pleť a tmavé krátce střižené vlasy. Oblečen byl do tmavě modré košile s dlouhým rukávem, modrých riflových kalhot, na hlavě měl bílou čepici s kšiltem a na očích černé plastové brýle. Na zádech nesl černou tašku s červeným nápisem Certina.
 
Kriminalisté také důkladným prostudováním kamerových záznamů zjistili, že pachatel měl v batohu s největší pravděpodobností dlouhou střelnou zbraň, kterou se mu však nepodařilo při přepadení vyndat z batohu. Detektivové nemohou s určitostí říci, jestli se jednalo o skutečnou zbraň nebo napodobeninu, každopádně žádají širokou veřejnost o spolupráci při pátrání po muži, zachyceném na videozáznamu. Důrazně však varují, aby se ho nikdo nepokoušel zadržet sám, a to právě z důvodu, že by mohl být ozbrojený.
 
Informace vedoucí k vypátrání totožnosti nebo pohybu pachatele přijmou kdykoliv operátoři bezplatné tísňové linky 158 nebo policisté na kterékoliv služebně Policie ČR.
 
por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 6. 9. 2014
Odkazy do noveho okna

pachatel loupeže 1

pachatel loupeže 1 

Detailní náhled

pachatel loupeže 2

pachatel loupeže 2 

Detailní náhled

pachatel loupeže 3

pachatel loupeže 3 

Detailní náhled

pachatel loupeže 4

pachatel loupeže 4 

Detailní náhled

pachatel loupeže 5

pachatel loupeže 5 

Detailní náhled

pachatel loupeže 6

pachatel loupeže 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem