Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasněné krádeže

LOUNY - Policisté obvinili i komplice, oba stíhají na svobodě. 

Před několika dny jsme veřejnost informovali o objasněných krádežích v Postoloprtech a ve Stekníku, které spáchal 18letý mladík z Lounska (více zde). V polovině března odcizil ze dvora pozemku jednoho rodinného domu v Postoloprtech hliníkovou lornu a konev na mléko a odcizené věci následně zpeněžil ve sběrných surovinách. Dále se vloupal do rekonstruovaného domu ve Stekníku, odkud odcizil kromě elektrického nářadí i dva šermířské meče. Zatímco první skutek spáchal obviněný sám, v druhém případě měl již komplice. Pomáhal mu 34letý muž z Lounska, kterého policejní komisař koncem minulého týdne rovněž obvinil z trestného činu krádeže. Oba obvinění jsou stíháni na svobodě.   
 
Buďte obezřetní, zamykejte! 
 
O šperky za bezmála 25 tisíc korun přišla žena středního věku z jedné obce u Loun. Když šla v pátek, krátce po 11. hodině dopoledne, vyprovodit návštěvu, ponechala na okamžik dům neuzamčený. Toho využil dosud nevypátraný zloděj, který nestřeženě vnikl dovnitř obydlí a z obývacího pokoje odcizil z dřevěné šperkovnice řetízek, prstýnky, náušnice, náramky a hodinky, vše v hodnotě 24 300 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.
 
Vandal se vyřádil na zaparkovaných vozidlech
 
O víkendu přijali policisté oznámení týkající se několika poničených vozidel či krádeže kol z automobilu. V lounské ulici Čeňka Zemana odcizil dosud nezjištěný pachatel kompletní kola ze zaparkovaného vozu zn. VW Golf. Dále u auta poškodil obě zpětná zrcátka. Ty rovněž poničil i u poblíž zaparkovaného automobilu zn. Škoda Octavia. Další podobné případy se ve stejnou dobu odehrály i v Resslově ulici a v ulici ČSA. Zde si vandal vyhlédl vozidla zn. Opel Astra a Škoda Octavia, u nichž poškodil levá zpětná zrcátka. Navíc u jednoho domu poničil poštovní schránku. Celková způsobená škoda byla vyčíslena na 48 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci a po pachateli-ích pátrají.
 
Z pozemku zmizel velorex
 
Policisté šetří krádež vozidla zn. Velorex, které dosud nezjištěný pachatel odcizil z volně přístupného pozemku v jedné obci na Lounsku. Poškozený škodu vyčíslil na 55 000 Kč. Policisté již na případu pracují, ve věci zahájili úkony trestního řízení.
 
Kromě tříkolky se ztratilo i horské kolo
 
Postoloprtští policisté kromě krádeže velorexu šetří i krádež horského kola, které zmizelo z přístřešku oploceného pozemku jednoho domu v Postoloprtech. Kromě jízdního kola odcizil dosud neznámý pachatel i ochrannou přilbu a cyklistické rukavice. Poškozený škodu vyčíslil na 8 000 Kč. Policisté věc šetří jako přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 14. dubna 2014
 

vytisknout  e-mailem