Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Objasnili jsme vloupání do rodinných domů v Hostouni

KLADENSKO – Kriminalisté obvinili muže ze dvou trestných činů. 

Kladenští kriminalisté, kteří se zabývají majetkovou trestnou činností, objasnili vloupání do dvou rodinných domů v Hostouni, k nimž došlo v závěru roku 2023 a na počátku letošního roku. Po zadržení muže a jeho výslechu ho obvinili.

Na těchto případech, stejně jako na ostatních, kriminalisté intenzivně pracovali, aby objasnili všechny skutky a zjistili konkrétní osobu. Doslova mravenčí prací na základě ohledání místa, získaných důkazů a celkového prověřování se kriminalistům podařilo vytipovat podezřelou osobu. Na základě toho vydal státní zástupce předběžný souhlas se zadržením.

Podezřelého 51letého muže zadrželi kolegové z Prahy při silniční kontrole a poté ho předali kriminalistům k dalším úkonům.

Po jeho výslechu vyšetřovatelka proti muži zahájila trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání dvou trestných činů, a to z porušování domovní svobody a krádeže. Obviněný je stíhán na svobodě a v případě pravomocného odsouzení mu hrozí trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

V rámci výslechu se muž k vloupáním doznal a uvedl, že si domy vybral zcela náhodně, jelikož se v nich nesvítilo a z toho odvodil, že se uvnitř nikdo nenachází…

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí 
P ČR Středočeského kraje
18. dubna 2024

vytisknout  e-mailem