Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Okradená seniorka

Zlodějka zvolilla novou fintu 

 
 
V poslední době se stále více setkáváme s případy okradených seniorů. K  poslednímu  z nich došlo ve středu 1. července v obci  Drštěkryje. Několik minut před jedenáctou hodinou zazvonil u sedmašedesátileté majitelky domu zvonek. Aniž by se žena přesvědčila, kdo ji přišel navštívit, otevřela dveře. Na prahu stála asi čtyřicetiletá žena, která jí sdělila, že ji nese peníze za benzín, jako příspěvek na provoz vozidla osoby ZTP. Zajímavé je , že seniorka skutečně o tento příspěvek žádala. I když se jí zdálo podezřelé, že by byla její žádost tak rychle vyřízená, přesto ji pustila dovnitř. To ovšem neměla dělat. Uvnitř hned žena spustila, že jí má vyplatit 6 tisíc korun, ale že má pouze dvě pětitisícové bankovky. Z tohoto důvodu po ní chtěla vrátit zbylé čtyř tisíce korun. Na to seniroka odešla do pokoje pro peníze. Žena najednou stále vedle ní a z krabičky, kde měla uložené úspory jí vzala několikatisícovou hotovost,  a poté rychle z domu utekla. Marně se jí snažila stará paní zadržet. Venku zlodějka nasedla do připraveného bílého osobního vozidla a odjela směrem na Samšinu. I když okradená důchodkyně   hned vše oznámila na policii, přesto se uvedené vozidlo ani ženu nepodařilo vypátrat.
K jejímu  popisu uvedla, že byla ve věku kolem 40 let, měla světlou pleť, vyšší štíhlou postavu, rovné na krátko střižené  černé vlasy a hovořila „cikánským“ přízvukem. Na sobě měla černý kostýmek.
Policie ČR tímto žádá občany, kteří by k uvedené ženě mohli sdělit jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání 158. Zároveň varuje před podobnými individui, aby si je nikdy nepouštěli do svých bytů a domovů a v žádném případě, aby nevěřili jejich smyšleným legendám, pod kterými se dokáží vetřít do jejich přízně.
nprap. Hana Klečalová
2. 7. 2009
 

vytisknout  e-mailem