Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Opatření „Bezpečně u vody 2024“ v Libereckém kraji

KRAJ – Letošní ročník preventivního a bezpečnostního opatření u vodních ploch a toků jsme zahájili na Malé Skále. 

Každoročně v letních měsících policisté věnují zvýšenou pozornost k vodním plochám a tokům. V průběhu letní sezóny budeme realizovat preventivní aktivity, při kterých se budeme snažit zvyšovat povědomí o pravidlech bezpečného pobytu u vody. Budeme také dohlížet na dodržování pravidel provozu na vodních cestách. V rámci kontrol se zaměříme nejen na vůdce malých plavidel, ale také na všechny, kdo se na vodních plochách a tocích pohybují. A nezapomeneme ani na bezpečnost osobního majetku či vozidel, které s sebou návštěvníci kempů, koupališť a dalších vodních ploch mají. 

V pátek 28. června policisté z obvodního oddělení Železný Brod spolu s policistkou z oddělení tisku a prevence dohlíželi na bezpečnost návštěvníků Žluté plovárny u řeky Jizery v obci Malá Skála.

Policisté upozorňovali návštěvníky na rizika spojená s pobytem u vody, především ta, která ohrožují jejich životy a zdraví. Rekreantům také připomínali, aby si zabezpečili majetek proti krádežím. Souběžně s preventivními aktivitami probíhaly také kontroly osob pohybujících se na vodním toku, zda dodržují pravidla provozu. Při kontrolách byla mimo jiné s vůdci malých plavidel provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v krvi, pro zjištění, zda nebyl překročen zákonem povolený limit.

Oslovení návštěvníci obdrželi leták s preventivními radami, jak se bezpečně chovat u vody a drobné dárky ke zpříjemnění pobytu u vodních ploch.

Cílem opatření „Bezpečně u vody“ je především předejít nepříjemným událostem, které se mohou návštěvníkům přihodit v průběhu jejich pobytu u vody.

Dne 1.7.2024
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje
 

vytisknout  e-mailem