Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilý řidič způsobil nehodu

LOUNY - Dechová zkouška ukázala přes tři promile... 

V neděli navečer došlo v Podbořanech k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, kterou má na svědomí opilý řidič. S osobním vozidlem Škoda Felicia, kterým jel ulicí Palackého ve směru k ulici Bedřicha Smetany, nedal přednost vozidlu Citroën Xsara přijíždějícímu zprava a levou přední částí vozidla do něj narazil. Naštěstí nebyl při nehodě nikdo zraněn. Zatímco u 38leté řidičky citroënu byla provedená dechová zkouška negativní, 32letý řidič felicie nadýchal nejprve 3, 28 promile alkoholu a později 2, 96 promile. Na místě policisté zadrželi opilému řidiči jeho řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Věc předali kriminální policii k dalšímu šetření.

Zadržen na místě činu

V sobotu, krátce po půlnoci, se do jedné chatky pod bývalým pivovarem v Černčicích u Loun  vloupal 47letý muž z Rakovnicka. Tohoto trestného činu se dopustil i přesto, že byl Obvodním soudem pro Prahu 10 za majetkovou kriminalitu již odsouzen. V tomto případě odcizil hliníkový žebřík, různé nářadí, nože, kabely, alkohol a další věci, vše v celkové hodnotě 3 750 Kč. Na základě oznámení svědka jej policisté na místě zadrželi a následně mu komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Notebook přilákal zloděje

Odložený notebook a různé oblečení ponechané ve vozidle zřejmě přilákalo zloděje. Ten se do auta zn. Škoda Felicia vloupal před prodejnou Albert v Lounech, v neděli, krátce po poledni. Poškozeným způsobil škodu přesahující 13 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po zloději pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 25. července 2011

vytisknout  e-mailem