Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Soutěž mladých cyklistů

Na dopravním hřišti v Jičíně 

Ve čtvrtek 5. května se dopoledne na dopravním hřišti v Jičíně uskutečnilo okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů, kterou vyhlásilo Ministerstvo dopravy ČR – BESIP a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Hlavního pořadatelství se v letošním roce ujala SPoŠkA, s.r.o. Jičín, která má v areálu školy v ulici Na Tobolce dopravní hřiště.
Celkem přijelo poměřit své znalosti a dovednosti sedm družstev ve dvou kategoriích. Děti zápolily ve čtyřech disciplínách. Ze znalostí pravidel silničního provozu je prověřily testové otázky. Zda teoretické poznatky dovedou uplatnit i při samotné praktické jízdě na kole, sledovali pozorně traťoví komisaři. Těmi se pro tento den stali dopravní policisté a městští strážníci. Za přestupky účastníkům nekompromisně, ale spravedlivě připočítávali trestné body. Jízda zručnosti nebyla také vůbec jednoduchá. Nezapomnělo se ani na základní zásady poskytování první pomoci, kde museli soutěžící rovněž prokázat nezbytné vědomosti.
Nejlepších výsledků dosáhli ve svých kategoriích starší i mladší žáci ze Základní školy Husitská z Nové Paky a zaslouženě zvítězili. Při závěrečném vyhodnocení došlo i na ocenění jednotlivých družstev, kdy členové obdrželi z rukou pracovníka BESIPu věcné ceny. Diplomy jednotlivým účastníkům předal zástupce Městského úřadu Jičín. Vítězové se mohou těšit na krajské kolo, které se uskuteční počátkem června v Náchodě.
Fotogalerie:
por. Bc. Petr Janda
06. 05. 2011

vytisknout  e-mailem