Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkendová dopravní akce

PŘÍBRAMSKO - O víkendu probíhala dopravně bezpečností akce v souvislosti se začátkem prázdnin. 

Policisté ve snaze snížit nehodovost a ovlivnit nekázeň některých účastníků silničního provozu zvyšují každoročně o letních prázdninách dohled na komunikacích. Od pátku 28. června do neděle 30. června dohlíželo na bezpečný začátek prázdnin 1800 hlídek.

Do akce se zapojili i příbramští dopravní policisté, celkem zkontrolovali 92 vozidel, zjistili 31 přestupků a jeden trestný čin. Na místě uložili pokuty ve výši 56 tisíc korun, pět řidičů bude ještě řešit správní orgán. Hlídky kontrolovaly rychlost, kdy zaznamenaly na příbramských silnicích jedenáctkrát překročení rychlosti. Dále se zaměřovaly na držení telefonu za jízdy, takový přestupek zjistily u pěti šoférů. Jejich pozornosti neuniklo ani používání bezpečnostních pásů, deset kontrolovaných motoristů nebylo připoutáno. Jeden řidič se dokonce svým jednáním dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Za první pololetí letošního roku řešili policisté na Příbramsku přes 580 dopravních nehod, zemřel při nich jeden člověk, a to v lednu na Dobříši, kdy smrtelné zranění utrpěl spolujezdec z osobního vozidla, které se zde střetlo s autobusem. Sedm osob při nehodách utrpělo těžké zranění a 170 poranění lehčího charakteru.

Letní prázdniny jsou časem dovolených, cestování a odpočinku. Každý rok však během nich vyhasne několik lidských životů. Každý z nás, řidič, cyklista či chodec, má odpovědnost za bezpečnost na silnicích a musí dodržovat pravidla silničního provozu. Obzvlášť motoristé by se měli vyhnout nebezpečnému chování, jako je vysoká rychlost jízdy, nebezpečné předjíždění či nevěnování se řízení např. tím, že telefonují během řízení.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
komisař
P ČR Příbram
1. červenec 2024

Odkazy do noveho okna

dopravní akce léto

dopravní akce léto 

Detailní náhled

dopravní akce léto

dopravní akce léto 

Detailní náhled

dopravní akce léto

dopravní akce léto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem