Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Oslovili neznámého muže

KARLOVARSKO – Poté ho fyzicky napadli. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Dále zahájili trestního stíhání mladistvého z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání provinění loupeže. 

Obvinění měli v sobotu 29. června letošního roku procházet kolem autobusového nádraží v Karlových Varech, kde kolem třetí hodiny ranní potkali jim neznámého muže. Toho oslovili s tím, že by potřebovali nějakou finanční hotovost. Muž ale odešel směrem k železničnímu přejezdu, kam ho obviněná dvojice pronásledovala, přičemž muže doběhli u jednoho z podchodů. Šestadvacetiletý muž ho měl fyzicky napadnout, kdy do něj strčil. Poté se měl zkusit odepnout popruh od tašky, kterou měl napadený muž přes rameno. To se mu ale nepodařilo a tak k napadenému muži přistoupil mladistvý. Šestadvacetiletý obviněný muž se měl s napadeným mužem následně začít o tašku přetahovat, přičemž ho kopl do oblasti hrudníku, zmocnil se tašky a společně s mladistvým z místa utekli. 

Svým jednáním způsobili škodu téměř 10 tisíc korun. 

Policisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byli muži vzati do vazby.

V případě prokázání viny hrozí šestadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let. Mladistvému hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let. 

nprap. Jan Bílek
2.7.2024

vytisknout  e-mailem