Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Po roce opět vykázán

LOUNY - Slovně i fyzicky napadal svoji družku. 

Začátkem května minulého roku vykázali policisté na 10 dní ze společného obydlí 57letého muže z jedné obce poblíž Loun, který opakovaně a se stupňující se intenzitou slovně a fyzicky napadal svoji přítelkyni. Neuplynul ani rok a policisté na základě stejného oznámení a na stejnou adresu vyjížděli znovu. Napadení oznámila sama 77letá žena s tím, že ji druh neustále, jak slovně, tak i fyzicky napadá. Jelikož jeho jednání vykazovalo znaky domácího násilí, přistoupili policisté k jeho vykázání ze společného obydlí. O tomto úkonu vyrozuměli Intervenční centrum v Ústí nad Labem a vykázanou osobu poučili o jejím právním postavení. Poškozenou seznámili s možnostmi využití psychologických, sociálních a dalších služeb v oblasti pomoci obětem domácího násilí (více zde). Od začátku tohoto roku do konce března vykázali policisté na 10 dní ze společné domácnosti již šest osob, zatímco za stejné období loňského roku jich bylo o jednu méně. Za celý loňský rok se jednalo o celkem 18 vykázaných osob ze společného obydlí.     
 
Za volant usedla neoprávněně
 
Čtyřiačtyřicetiletou ženu z Lounska zadrželi policisté o víkendu v Dobroměřicích u Loun, když neoprávněně řídila osobní automobil zn. Škoda Felicia. V nočních hodinách ji kontrolovala policejní hlídka, která následnou lustrací zjistila, že řidička usedla za volant i přesto, že má od 12. února do 16. listopadu tohoto roku vysloven Městským úřadem v Bílině zákaz řízení všech motorových vozidel. Ve zkráceném přípravném řízení jí proto sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech ji propustili na svobodu.
 
Řídil opilý
 
V rukou policistů skončil i 27letý muž ze Žatce, který pro změnu řídil pod vlivem alkoholu motocykl zn. Qingqi Yuki. Dopravní hlídka motoristu stavěla a kontrolovala 13. dubna, krátce po půlnoci, v Dukelské ulici v Žatci. Orientační dechovou zkouškou přístrojem Dräger mu nejprve naměřila hodnotu 1, 35 promile alkoholu v dechu a následně 1, 52 promile. Motocyklistovi zadržela řidičský průkaz a zakázala další jízdu. Následující den, po vystřízlivění, mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Vloupání do stavební firmy
 
Do objektu jedné stavební firmy v Podbořanech se v minulých dnech vloupal dosud neznámý pachatel. Z kanceláře odcizil příruční trezor a notebook, a ze dvou skladů několik měděných tvarovek k topení a dvě bourací kladiva. Způsobená škoda přesahuje 26 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, po pachateli pátrají.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 16. dubna 2014
    
 

vytisknout  e-mailem