Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Podnapilého muže zadrželi policisté

KLATOVSKO - Vyhrožoval obyvatelům obce zabitím, následně napadl i policistu z přivolané hlídky. 

Klatovští policisté se zabývají případem, který se stal dne 13. července letošního roku ve večerních hodinách v jedné z obcí na Klatovsku. Šestadvacetiletý muž zde zastavil nezletilého chlapce, který okolo něj projížděl na svém jízdním kole a požadoval, aby mu kolo dal. Následně muž vytáhl z kapsy příborový nůž, který proti chlapci namířil. Ten zanechal jízdní kolo i s věcmi na místě a utekl. Muž se jízdního kola zmocnil, včetně mobilního telefonu, který měl chlapec uložený v cyklobrašně a odtlačil ho pryč. Napadený chlapec mezitím doběhl do restaurace pro pomoc. 

Místní obyvatelé muže v obci vyhledali a přivolali policii, které ho poté předali. Při tom muž vyhrožoval dvěma obyvatelům obce fyzickou likvidací, kdy u jednoho z nich mířily výhružky i na členy jeho rodiny. Tohoto jednání nezanechal ani po příjezdu policistů, kteří jej zadrželi. Při tomto muž jednoho z policistů fyzicky napadl. Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce, která byla pozitivní s hodnotou 2,30 promile alkoholu v dechu. Zadržený byl následně umístěn do policejní cely.

Věc si převzali kriminalisté z územního odboru Klatovy, kteří zahájili trestní stíhání muže pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu nebezpečného vyhrožování a přečinu násilí proti úřední osobě. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

por. Bc. Iva Vršecká
15. července 2024

vytisknout  e-mailem