Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvedený důchodce

Přišel o své úspory  

 
S vymyšlenou historkou o dopravní nehodě, zraněném řidiči a opravě havarovaného kamionu uspěla v pátek 23. října dvojice podvodníků v Jičíně. Vše začalo v odpoledních hodinách v Šafaříkově ulici, kde neznámý muž oslovil sedmasedmdesátiletého důchodce s tím, že hledá místní nemocnici. Starý pán se mu hned ochotně nabídl, že ho tam dovede. Nasedl s ním do připraveného vozidla, ve kterém již seděl řidič a společně s nimi odjel směrem k místní nemocnici. Během jízdy ho však oba muži začali prosit, zda by jim nepůjčil 4 tisíce korun na zaplacení účtu za   ošetření jejich známého, který právě leží po dopravní nehodě v nemocnice. Důchodce neměl důvod jim nevěřit, a tak místo do nemocnice jeli k němu domů. Zde jim předal ne 4 tisíce korun, ale rovnou 24 tisíc, které potřebovali ještě na opravu havarovaného kamionu. Pochopitelně mu slíbili, že mu peníze ještě večer vrátí a jako zástavu mu na místě ponechali černý kufr s číselným kódem. Marně je starý pán celý večer vyhlížel a když se jich nedočkal, oznámil vše na policii.  
K popisu řidiče uvedl, že byl ve věku kolem 50 let, asi 2 metry vysoký, štíhlé postavy, měl protáhlý obličej a   tmavé, krátce střižené vlasy. Byl hladce oholen a navoněný. Na sobě měl tmavý oblek a velmi špatně hovořil česky.
Druhý muž byl ve věku kolem 45 let, byl asi 165 cm vysoký, silnější postavy, měl kulatý obličej a na krátko střižené špinavé blond vlasy vyčesané dozadu. Oblečen byl do šedého saka a kalhot. Rovněž byl hladce oholen a na rozdíl od řidiče hovořil plynule česky.
Policie žádá občany, kteří by mohli k uvedenému případu podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání 158.
nprap. Hana Klečalová
26. 10. 2009
 

vytisknout  e-mailem