Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pohřešovaného muže našli policisté v rokli u silnice

Strakonice – Volyně - Pátrací akce po pohřešovaném muži skončila včera se šťastným koncem. 

záchrana života
Pohřešování 57letého muže z Volyně oznámila v sobotu odpoledne jeho družka s tím, že druh odjel na motokole v pátek odpoledne a do druhého dne se nevrátil. Po oznámení pohřešování začali policisté prověřovat nejbližší okolí, příbuzné, známé.
Prvotní informace o přítomnosti pohřešovaného muže v hostinci, který opustil kolem jedné hodiny ranní dne 27. srpna 2011 a o pohybu v okolí Němětic odstartovalo pátrací akci obvodního oddělení společně s psovodem v okolí jeho posledního výskytu. Muž mohl na motokole odjet hned několika směry. Ale protože se výpovědi svědků shodovaly a všechny vedly ke komunikaci do Volyně a dále přes chatovou oblast, začali policisté prohledávat předpokládanou trasu.  V odpoledních hodinách začal pátrání ztěžovat hustý déšť a nikde žádná stopa po pohřešovaném muži. Policejní hlídka prohledávala městský les, místa u rybníku, kam jezdíval muž rybařit, okolní cesty, pole s kukuřicí… vše s negativním výsledkem. Negativní byly i současně s pátráním prováděné prověrky ve Volyni, ve zdravotnických zařízeních a nakonec i samotná pátrací akce na trase přes chatovou oblast, kterou policisté přerušili v nočních hodinách. Párání pokračovalo hned od nedělního rána, kdy se policisté zaměřili na širší okolí posledního výskytu pohřešovaného a opětovně vyslýchali lidi z okolí.
 
Muže nalezli za pět dvanáct.jpg
V neděli odpoledne získali policisté nový poznatek, že muž byl viděn u hlavní silnice Strakonice - Volyně. Policisté z Obvodního oddělení Volyně ve složení nadpraporčík Petr Hlavín a praporčík Tomáš Blažek, oba dobře znalí místních podmínek, začali důkladně znova prohledávat širší okolí silnice I/4.  Policista Tomáš Blažek procházel travnaté plochy a přilehlé sráze, když muže uviděl ležet v rokli u silnice nedaleko od křižovatky na obec Nihošovice ve směru na Volyni. Jedná se o silnici, která je obehnána svodidly, sráz dolů zpevněn kamennou zídkou, pod kterou protéká řeka Volyňka. Mezi řekou a silnicí je zarostlý travnatý pás s křovím, ve kterém muž ležel.
„Muž ležel v rokli pod kamenným břehem v křoví, asi tak pět metrů pod úrovní silnice.  Ležel na břiše, spodní polovinou těla ve vodě a nehýbal se. Přelezl jsem svodidla a slezl po kamenech dolů. Muž byl podchlazený a v obličeji modrofialový. Naštěstí ale vnímal. Přikryl jsem ho dekami, zavolal kolegu a s mužem jsem se snažil komunikovat. To už na místo přijížděli hasiči a lékař,“ uvedl policista Tomáš Blažek. Přivolaní hasiči i lékař ke zraněnému slanili, zafixovali na nosítkách a přes řeku přenesli do kempu k sanitce, kde muže ošetřili. Podchlazeného a zraněného muže, převezla záchranná služba kolem 18:00 do nemocnice.
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, pisst@mvcr.cz
29. srpna 2011
 
 

vytisknout  e-mailem