Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident navštívil Izrael

Návštěva přinesla prohloubení vzájemných vztahů. 

Během minulého týdne se brig. gen. Tomáš Tuhý jako člen vládní delegace setkal s předními představiteli bezpečnostních složek státu Izrael a jednal o prohloubení policejní spolupráce. Během jednání s izraelským ministrem vnitra a ministrem vnitřní bezpečnosti projednával zejména témata migrační politiky a kybernetické bezpečnosti.

Další důležité jednání absolvoval policejní prezident se svým izraelským protějškem Roni Alsheikem, kterému mimo jiné poděkoval za dobrou práci izraelského styčného důstojníka pro střední Evropu. Mezi další témata patřilo využívání moderních technologií pro zajišťování bezpečnosti občanů, či informace o činnosti českých kynologů a policejní hipologie.

Během své návštěvy absolvoval policejní prezident i další jednání, která přinesou konkrétní výsledky v zajišťování bezpečnosti občanů a v boji proti kriminalitě. „Jsem velmi rád, že intenzivní jednání s partnery v Izraeli přispějí k prohloubení spolupráce a tím zvýšení bezpečnosti v České republice. Příkladem mohou být reciproční stáže expertních policejních skupin, které budou řešit konkrétní bezpečnostní úkoly,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý .

Kromě témat striktně bezpečnostních hovořil brig. gen Tuhý o důležitosti vztahů obou zemí, a to nejen na úrovni bezpečnosti, ale i kulturní. Při té příležitosti připomněl výstavu k znovuobnovení česko-izraelských vztahů, která se bude z Čech přesouvat do Izraele. Po dobu pracovního programu doprovázel brig. gen. Tuhého i velvyslanec ČR v Izraeli, J. E. Ivo Schwarz.

23. března 2016
por. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem