Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté krátce po oznámení zajistili muže s airsoftovou zbraní

Frýdek-Místek - viditelné nošení zbraní je na veřejnosti zakázáno... 

Nošení zbraní, byť jen airsoftových, na veřejnosti má svá pravidla a rozhodně není povoleno je nosit viditelně. Mnohdy nelze airsoftové zbraně rozeznat od skutečných, a proto mohou vyvolat obavy o život a zdraví a být brány jako reálná hrozba.

V sobotu 29. června 2024 kolem 22. hodiny přijali policisté oznámení o pohybu muže s dlouhou zbraní u řeky Ostravice ve Frýdku-Místku v blízkosti konání festivalu FM City Fest. Netrvalo dlouho a během pár minut policisté ve spolupráci se strážníky městské policie zajistili 19letého mladíka, který seděl na travnatém valu a vedle sebe měl položenou dlouhou zbraň a igelitovou tašku. Spolu s ním se zde nacházel jeho 33letý známý, který byl policisty také zajištěn.

Jak se následně ukázalo, jednalo se o airsoftovou zbraň připomínající brokovnici. V tašce bylo nalezeno i střelivo v podobě kuliček a také další krátká airsoftová zbraň – pistole. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u mladíka pozitivní s hodnotou přes 1,70 promile. Podobnou hodnotu naměřili policisté i jeho známému. Proto oba putovali rovnou na protialkoholní záchytnou stanici. Zbraně i střelivo zajistili policisté.

Následující den mladík při výslechu uvedl, že si airsoftové zbraně zapůjčil od kamaráda za účelem vyzkoušení si střelby. Poté však potkal známého, se kterým začal popíjet pivo. Následně se přemístili poblíž festivalu, aby mohli poslouchat hudbu. A jelikož se mu dlouhá zbraň špatně nesla v igelitové tašce, zavěsil si ji na popruhu přes rameno. Po provedených procesních úkonech byli oba propuštěni.

Jednání mladšího z mužů frýdecko-místečtí policisté zaevidovali a následně postoupí příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku na úseku zbraní a střeliva.  

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
2. července 2024

Odkazy do noveho okna

airsoftové zbraně

airsoftové zbraně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem