Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté mají za sebou náročný víkend

BEROUNSKO – Vstup do letních prázdnin protkala řada společensky rizikových akcí a bezpečnostních opatření. 

Berounští policisté zažili vstup do letních prázdnin velmi krušně. Během prvního červencového víkendu se na okrese Beroun konalo velké množství společenských akcí, které s sebou nesly jistou míru bezpečnostního rizika. Na zajištění víkendového dodržování veřejného pořádku proto dohlíželo téměř 50 policistů, včetně berounské pořádkové jednotky a policejního psovoda.

První z akcí byl 2. ročník letního romského festivalu, který se konal v sobotu 6. července na zámku v Králově Dvoře. Tato událost, kterou policisté monitorovali, se obešla bez jakéhokoliv problému. Další z akcí byl tuningový sraz v Zaječově, který se rovněž obešel bez narušení veřejného pořádku.

V sobotu se berounští policisté věnovali kontrolám ubytoven v Hořovicích a v Králově Dvoře. V rámci tohoto opatření, provedli 58 kontrol osob, během kterých nebylo zjištěno jakékoliv protiprávní jednání.

Další ze sledovaných událostí, je každoročně pořádaná techno party v obci Lochovice. Ta se konala od pátku 5. července do neděle 7. července. Policisté v rámci bezpečnostního opatření souvisejícího s touto akcí provedli 153 kontrol osob a vozidel. Celkem 3 osoby usedly za volant pod vlivem alkoholu, 5 řidičů řídilo pod vlivem omamných a psychotropních látek a 1 řidič řídil i přes uložený zákaz řízení. Příkazem na místě byly řešeny 4 osoby, které se dopustily přestupku na úseku omamných a psychotropních látek.

Usnadněním konání této a podobných akcí, je absence obecně závazné vyhlášky o stanovení podmínek pro pořádání a průběh akcí typu technoparty a o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s jejich konáním. Pro zamezení konání podobných akcí doporučujeme všem zástupcům samosprávy, aby zvážili existenci této vyhlášky, která pak policistům výrazně pomáhá s řešením protiprávních jednání, která v souvislosti s nimi vznikají.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
15. července 2024

vytisknout  e-mailem