Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár domu v Blatně

LOUNY - Naštěstí nebyl nikdo zraněn... 

V pondělí, kolem půl druhé odpoledne, vyjížděli policisté a hasiči k požáru bytového domu v obci Blatno na Podbořansku. V objektu, který patří obci, se nachází osm bytových jednotek. Oheň zachvátil nejprve levou část střechy budovy, a následně se rozšířil na celou střechu. Požár lokalizovalo osm jednotek hasičů s tím, že ohledání požářiště bude provedeno až v úterý dopoledne. Příčina vzniku požáru z předběžného šetření nebyla zatím stanovena. ke zranění přítomných osob či zasahujících hasičů naštěstí nedošlo. Odhadovaná škoda byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun.  

Nehodu způsobil pod vlivem alkoholu

Téměř v pravé poledne boural v pondělí na křižovatce v Plzeňské ulici v Žatci opilý řidič. S vozidlem zn. Škoda 105 jel po Čeradické ulici směrem ke křižovatce se silnicí č. 27. Tam nerespektoval dopravní značku "Stůj, dej přednost v jízdě" a vjel do křižovatky, kde se střetl s osobním vozidlem Škoda Felicia, které jelo po hlavní silnici směrem na Most. Policisté u 63letého řidiče škodovky zjistili požití alkoholu. Provedenou dechovou zkouškou mu nejprve naměřili 2, 01 promile a následně 2, 13 promile alkoholu v dechu. Ke zranění osob při nehodě naštěstí nedošlo. Hmotná škoda byla odhadnuta na 25 tisíc korun. Podezřelému byl na místě zadržen řidičský průkaz, nehoda je v dalším šetření policie.

Dalšímu opilci sdělili policisté podezření

V pondělí sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky 31letému muži ze Žatecka, který v neděli, kolem druhé hodiny ráno, řídil v žatecké ulici Volyňských Čechů vozidlo zn. Ford Tranzit pod vlivem alkoholu. Policisté mu přístrojem Dräger naměřili nejprve 1, 81 promile a následně 1, 68 promile alkoholu v dechu. Po provedených úkonech byl dotyčný propuštěn na svobodu.

Na autobusové zastávce opět okradena seniorka

Policisté šetří případ, ke kterému došlo v pondělí na autobusové zastávce městské hromadné dopravy v ulici V. Majera v Lounech. Krátce po poledni přistoupily k 80leté seniorce dvě ženy snědé pleti a jedna z nich se začala ptát na cestu. Druhá ji mezitím okradla. Z kabelky, kterou měla přehozenou okolo krku jí odcizila peněženku s finanční hotovostí ve výši 1 200 Kč. Záhy poté, co dvojice zlodějek z místa odešla, poškozená krádež peněženky zjistila. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, policisté po zlodějkách pátrají.

Nehoda na 27 u Loun

V úterý dopoledne se na silnici I. třídy č. 28 u Loun (poblíž areálu Elops) střetlo na kluzké vozovce celkem šest motorových vozidel. Jednalo se o čtyři osobní automobily, jeden nákladní vůz naložený štěrkem a jeden traktor převážející dřevo. Při nehodách se naštěstí nikomu nic vážného nestalo. Silnice byla kompletně uzavřena, hasiči odstraňovali následky nehody a policisté odkláněli dopravu. Policisté upozorňují řidiče, aby jezdili s maximální opatrností, neboť silnice jsou, hlavně na Lounsku, kluzké a namrzlé!

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 15. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem